Hlavní obsah

Zpěvák The Exploited po koncertě v Lisabonu zkolaboval

Právo, Jaroslav Špulák

Zpěvák skotské punkrockové skupiny The Exploited Wattie Buchanan přerušil minulý týden ve čtvrtek (13. února) koncert své kapely v portugalském Lisabonu a po opuštění pódia v zákulisí zkolaboval. Důvodem byl infarkt. Podle vyhlášení kapely nebude moci koncertovat minimálně tři měsíce.

Foto: Nuclear Blast

The Exploited, Wattie Buchanan druhý zleva.

Článek

K nemilé události došlo v lisabonském klubu República da Música, kde se The Exploited představili na společném vystoupení s Napalm Death a Hatebreed. Kolapsu předcházely zdravotní potíže zpěváka přímo na scéně, které prý byly z pohledu diváků evidentní. Před odchodem z pódia se sotva držel na nohou. Organizátoři okamžitě přivolali záchrannou službu.

Další den vydala kapela prohlášení, v němž uvedla, že nemůže pokračovat v turné, neboť Buchanan bude minimálně týden v nemocnici a potom jej čeká několikaměsíční léčba a odpočinek. Minimálně do května jsou všechny koncerty kapely zrušené.

Buchanan napsal ve čtvrtek v noci pro fanoušky na faceboookovou stránku kapely první vzkaz. „Nedokážu vyjádřit, jak moc mě dojímají všechny pozitivní přání od tisíců lidí z celého světa a nabídky na pomoc mé ženě Gene. Chci jen říct: Děkuji vám a všem zaměstnancům nemocnice na jednotce intenzivní péče. Jste úžasní. Ještě jednou vám všem děkuji,“ napsal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám