Hlavní obsah

V pražském kině Světozor začíná festival španělských filmů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hororovým příběhem s fantaskními ději a postavami levitujícími na hranici několika žánrů bude v úterý v pražském kině Světozor zahájen festival španělských filmů La Película. V české premiéře cenami ověnčeného a divácky úspěšného snímku Čarodějnice ze Zugarramurdi režiséra Álexe de la Iglesia se objeví skupina herců vedených almodóvarovskou divou Carmen Maurou.

Foto: Smart Communication

Film Čarodějnice ze Zugarramurdi zahájí festival.

Článek

Letošní devátý ročník do 23. února představí na dvě desítky celovečerních a dokumentárních filmů reprezentujících to nejzajímavější z aktuální španělské kinematografie. Ve čtvrtek 20. února ovládne španělština i plátna brněnského kina Scala. Od 24. do 26. února se festival přesune do ostravského Minikina a do Bia Central v Hradci Králové.

Vedle lehkých žánrů přimíchala dramaturgie do letošní mozaiky také psychologická či historická dramata, mystický horor, netradiční španělský western či dokumenty. „Snažíme se divákům zprostředkovat pohled na španělskou tvorbu v celé její šíři, uvést snímky, které by jinak neměli možnost vidět,” podotkl k programu dramaturg David Čeněk.

Festival je pořádán španělským velvyslanectvím, Institutem Cervantes a kinem Světozor. Vstupenky je možné rezervovat v předprodeji na internetových stránkách, nebo zakoupit v pokladnách jednotlivých kin za cenu od 80 do 110 korun. Kompletní program je na www.lapelicula.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám