Hlavní obsah

Frontman Chinaski namluvil na CD Aškenazyho Praštěné pohádky

Frontman skupiny Chinaski Michal Malátný namluvil na CD Praštěné pohádky Ludvíka Aškenazyho. Pohádkovou knížku, která vyšla samostatně v 60. letech minulého století, obohatí v audio podobě několik písní s texty Tomáše Rorečka a Michala Malátného.

Foto: Jan Šída, Právo

Michal Malátný, frontman skupiny Chinaski

Článek

Na nahrávce dále účinkují Jana Ondrušková a Tomáš Petřík. Praštěné pohádky Ludvíka Aškenazyho v hereckém a pěveckém podání budou za účasti tvůrců pokřtěny 20. února v pražské kavárně Mezi řádky, informovali zástupci vydavatelství AudioStory. Pohádky na nahrávce zdramatizoval režisér Jiří Seydler, obrázky pro přebal a potisk CD nakreslila devítiletá Míša Zavadilová.

Nejde o první Malátného zkušenost s nahrávkami pohádek. V roce 2004 skupina Chinaski nahrála projekt Autopohádky inspirovaný stejnojmennou knihou Jiřího Marka a doplněný jejími osmi vlastními písničkami. S nahráváním jim tehdy pomohli Lucie Bílá a Jiří Lábus. Muzikanti uvažovali o tom, že dětem Autopohádky představí v podobě celovečerního animovaného filmu. Dříve ale natočili pokračování Autopohádky II.

Vydání druhých Autopohádek se již nedožil autor převážné části textů Pavel Grohman. Bubeník a zakládající člen Chinaski přezdívaný Hroch zemřel po havárii na motocyklu. Filmová podoba Autopohádek měla premiéru v roce 2011.

Reklama

Výběr článků

Načítám