Hlavní obsah

Jay Leno po 22 letech opustil The Tonight Show, loučil se se slzami v očích

V emotivní atmosféře se v noci na pátek rozloučil patrně nejznámější americký komik Jay Leno s moderováním populárního pořadu The Tonight Show na stanici NBC. Po 22 letech opustil se slzami v očích talk show, které vtiskl tvář, již dodnes kopírují desítky komiků v USA i po celém světě. Osobně či prostřednictvím videozáznamu se s Lenem rozloučila řada prominentních Američanů včetně prezidenta Baracka Obamy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Poslední The Tonight Show Jay LenaVideo: NBC/"The Tonight Show with Jay Leno" , Reuters

 
Článek

Třiašedesátiletý komik nazval působení v show "nejlepšími 22 lety svého života". S pořadem se již loučil jednou před pěti lety, kdy dlouho nevydržel a vrátil se zpět, tentokrát je však podle něj odchod definitivní. "Jste hrozně milí. Nemám rád loučení, ale NBC má," řekl divákům ve svém posledním pořadu.

Foto: Stacie McChesney, ČTK/AP

Jay Leno se loučí v doprovodu svých hostů, zleva Carol Burnettová, Sheryl Crow, Jack Black, Chris Paul, Jay Leno, Jim Parsons, Kim Kardashian and Oprah Winfrey

Leno poznamenal, že během prvního roku vysílání ztratil matku, rok poté otce a později i bratra. "Tím jsem zůstal docela bez rodiny. A tihle lidé se stali mou rodinou," prohlásil dojatý Leno směrem ke štábu pořadu.

Obama ho poslal na Antarktidu

Hosty jeho poslední show byli zpěvák Garth Brooks a herec Billy Crystal, který se objevil i ve vůbec první Lenově The Tonight Show. Crystal si v jednu chvíli zahrál na moderátora, když požádal o hudební pozdrav pro Lena známé osobnosti jako moderátorku Oprah Winfreyovou, herce Jacka Blacka či modelku Kim Kardashianovou.

V předtočeném videoposelství se s Lenem rozloučila další řada osobností včetně prezidenta Obamy, který byl před časem rovněž jedním z jeho hostů. "Jayi, za ta léta jste o mně řekl pěknou řádku vtipů, ale nemějte strach. Nezlobím se. Doufám, že máte pořádný kabát, chlape," prohlásil Obama v žertu s dovětkem, že Lena jmenuje americkým velvyslancem na Antarktidě.

Odcházejícího komika nahradí v show 17. února jeho mladší kolega Jimmy Fallon. "Sledujte Jimmyho Fallona. Díky, lidi, uvidíme se později! Už jdu domů, miláčku!" řekl Leno na závěr.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám