Hlavní obsah

S Metallicou vystoupí Alice In Chains, Children of Bodom a Kvelertak

Právo, Jaroslv Špulák

Americká skupina Metallica se představí 8. července na pražském Výstavišti. V rámci festivalu Aerodrome, který se u nás poprvé konal loni za hvězdné účasti skupiny System Of A Down, s ní dorazí i další zajímaví hosté.

Foto: René Volfík, ČTK

Alice In Chains jsou na scéně již více než dvacet let.

Článek

Pořadatelé totiž oznámili, že vedle ní vystoupí skupiny Alice In Chains, Children of Bodom a Kvelertak.

Alice In Chains jsou v České republice dobře známí a populární. Patří k souputníkům grungeových hvězd Nirvana, Pearl Jam nebo Soundgarden. V roce 2002 zemřel po předávkování jejich původní zpěvák Layne Staley. V roce 2006 se ale kapela vrátila na scénu s novým zpěvákem, výtečným Williamem DuVallem.

Finští Children of Bodom jsou v České republice také velmi populární. Vznikli v roce 1993 a dodnes vydali osm studiových alb. Jejich styl je označován jako melodický death metal.

Kvelertak je šestičlenná kapela z Norska, která uzřela světlo světa v roce 2007. V její hudbě se snoubí black metal, hard rock i heavy metal a na svém kontě má dvě alba.

Dodejme, že Metallica v Praze odehraje speciální koncert By Request, o jehož programu rozhodnou sami návštěvníci festivalu. Hlasovat pro skladby, které by si přáli na Výstavišti slyšet, mohou všichni, kteří si zakoupí vstupenku přes internet.

Pod názvem Aerodrome se letos v Praze na Výstavišti uskuteční dva festivaly. První uvede Avenged Sevenfold, Megadeath a Roba Zombieho a odehraje se 17. června.

Reklama

Výběr článků

Načítám