Hlavní obsah

Do Prahy míří show za pět a půl miliónu dolarů. Přiveze ji zpěvák Michael Bublé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velkolepou show chystá v Praze předvést kanadský zpěvák Michael Bublé, který vystoupí v pátek 24. ledna v O2 Aréně. Vystoupení bude mít podle něj parametry koncertů Madonny, produkce aktuálního turné To Be Loved stála pět a půl miliónu dolarů (zhruba 110 miliónů korun). Na rozdíl od většiny současných hvězd ale nezahltí publikum dusotem elektronických rytmů, nýbrž poctivým swingem a nostalgickým americkým popem s šlapajícím big bandem v zádech.

Foto: Warwick Saint

Michael Bublé

Článek

"Chtěl jsem show, která bude o třídu lepší než na minulém turné. Teď už můžu potvrdit, že se to povedlo. Celé to skvěle funguje - hudebně, lidsky, komediálně. Publikum se baví a já taky. Je to takové nádherné dobrodružství a já vím, že lidé každý večer z koncertu odcházejí s pocitem, že za své peníze dostali to nejlepší," neskrývá Bublé nadšení z právě probíhajícího turné. Jen v Londýně si jeho koncert nenechalo ujít přes 170 000 návštěvníků.

"Můžete se těšit na obrovskou produkci velikosti takové Madonny nebo The Wall Rogera Waterse. Na posledním turné jsem za ni zaplatil 1,5 miliónu dolarů, za novou 5,5 miliónu. Ale ať je scéna a technická výprava sebevětší, nikdy nezastíní hudbu,“ vzkazuje Bublé fanouškům s tím, že pro ně vybral písně, které chtějí slyšet. „Je to krásná, pomalá a kvalitní show. Bude se vám líbit, až ji uvidíte, dáte mi za pravdu," dodal zpěvák.

Devětatřicetiletý Bublé se proslavil v roce 2003, když jeho v pořadí čtvrté album rozbilo hitparády v několika zemích a zpěvákovi vyneslo několik ocenění. Od té doby boduje v žebříčcích pravidelně, a to i přesto, že jeho nahrávky staví kromě vlastních písní velmi často na bezchybné a energické interpretaci známých hitů. A přesně to je jeho nejsilnější zbraň, kterou chystá odpálit i na pražském koncertě.

Předskakovat mu bude americká skupina Naturally 7, což je sedmičlenný vokální soubor, který vystupuje a capella, tedy bez doprovodu jediného nástroje. Kytaru, basu, bicí, perkuse, klarinet či trubku zvládnou tito výteční zpěváci a beatboxeři brilantně napodobit jen na svá ústa. Poradili si takto s hity Michaela Jacksona, Beatles nebo Phila Collinse.

Reklama

Výběr článků

Načítám