Hlavní obsah

Nové knihy: Serranová, Blómkvist, Zídek, Pavlásek i Brycz

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přehled vydaných novinek nabízí román chilské prozaičky Marcely Serranové, detektivku maličko záhadné islandské autorky, vystupující pod jménem své hlavní hrdinky Stelly Blómkvistové, Sedláčkovy české pověsti i veselou pohádku Pavla Brycze. Nádavkem také komiks inspirovaný Malým princem Antoina de Saint-Exupéryho.

Článek

Marcela Serranová:

Deset žen

Nové knihy

Příběhy žen, které se nikdy předtím neviděly, a přesto sdílejí své osudy. Nataša, jejich terapeutka, se je rozhodla sezvat, neboť věří, že rány se mohou začít hojit jen tehdy, když se prolomí ledy mlčení. Všechny přijímají výzvu pohlédnout na život novýma očima.

Host, přeložila Jana Lišková, 336 stran, 299 Kč

Stella Blómkvist:

Andělé

Nové knihy

V Rockville, na bývalé americké radarové základně na Islandu, je nalezena zohavená mrtvola muže. Jde o Donalda Garbera z Los Angeles, který tam pobýval sedm měsíců v zimě roku 1973. Z vraždy je podezírán movitý obchodník a jeden z nejbohatších Islanďanů.

Moba, přeložila Eva Osimová, 272 normostran, e-kniha, 189 Kč

August Sedláček:

Historické pověsti lidu českého

Nové knihy

Jedinečný výběr z českých pověstí od 11. do 16. století. O Krokovi a jeho dcerách, Neklanovi a Vlastislavovi, utrpení sv. Ludmily, Dívčí válce, o dobytí Děvína a povraždění dívek, svatbě na Karlštejně, Palečkovi, erbu města Klatov, bílé paní krumlovské i kouzelníku Žitovi.

Omega, 280 stran, 199 Kč

Petr Zídek:

Češi v srdci temnoty

Nové knihy

Historické reportáže o době v letech 1948 až 1970. Málo známé skutečnosti ze zahraničních aktivit komunistického Československa (Češi v korejské válce, na Kubě, v Africe či Indonésii) i nové zpracování klíčových společenských události (únor 1948, kolektivizace).

Universum, 376 stran, 349 Kč

Adrian Johns:

Pirátství. Boje o duševní vlastnictví od Gutenberga po Gatese

Nové knihy

Autor popisuje boje o duševní vlastnictví od dob prvních tiskařských technologií v 16. století až po internet. Kniha překypuje detaily a širšími souvislostmi, které přispívají k debatám na téma volného přístupu k informacím a jejich užívání, svobody kultury a tak podobně.

Host, přeložili Lucie Chlumská a Ondřej Hanus, 640 stran, 389 Kč

Lukáš Pavlásek

Prvotřídní blázni maj potíže s kázní

Nové knihy

Druhá knížka básniček pro děti od komika, opět s vlastními ilustracemi. Dozvíte se v ní, co všechno pes snědl na Vánoce za dárky, proč někteří rodiče doma chovají šimpanze a proč je učitelský sbor celkem slušný námět na horor. Knížka vhodná pro celou rodinu.

Mladá fronta, 72 stran, 159 Kč

Pavel Brycz:

Neberte nám Ptáka Loskutáka

Nové knihy

Veselá knížka o báječném tatínkovi a obětavé mamince, kteří mají dvojí velké trápení. Jejich holčička Klárka neumí vyslovit hlásky r a ř. Kdyby se aspoň nejmenovali Řehořovi a nebydleli v Praze 4! Naštěstí se Klárka v zoo v Tróji spřátelí s mluvícím Ptákem Loskutákem

Mladá fronta, 136 stran, 279 Kč

Clotilde Bruneau, Diane Fayolle:

Malý princ a Planeta Ludoky

Nové knihy

Na Planetě Ludoky žijí dva národy soupeřící o to, kdo se bude moci dívat na úchvatný západ slunce. Místo válčení ale vymysleli hru a ten, kdo vyhraje partii, se může kochat sluncem. Křehké příměří náhle naruší neblahá událost – z jednoho tábora je odcizen jízdní tygr.

Mladá fronta, přeložila Veronika Sysalová, 48 stran, 199 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám