Hlavní obsah

Filmové premiéry - Hobit: Šmakova dračí poušť, Jeptiška a Dobrý řidič Smetana

Právo, Věra Míšková

Tento týden mají svátek všichni milovníci filmových adaptací J. R. R. Tolkiena – do kin přichází druhý Hobit: Šmakova dračí poušť. Diváci historických dramat by zase neměli vynechat francouzskou Jeptišku. Dobrý řidič Smetana, to je název dokumentu o muži, který namaloval tykadla politikům. Severský animovaný film Niko 2 přivádí dětem znovu sobíka a jeho kamarády.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 50. týden

Článek

Hobit: Šmakova dračí poušť

Trailer k filmu HobitVideo: Warner Bros

Hobit Bilbo Pytlík se s čarodějem Gandalfem a třinácti trpaslíky vedenými Thorinem Pavézou vydal na cestu, jejímž cílem je získat zpět Osamělou horu a ztracené království trpaslíků Erebor. Poté, co přežili začátek neočekávané cesty, pokračují směrem na Východ. Potkávají kožoměnce Medděda a v lese Mirkwood houf obřích pavouků a nakonec musí čelit největší nestvůře, draku Šmakovi.

Hobit: Šmakova dračí poušť, USA/Nový Zéland 2013, dobrodružný, 161 min., režie: Peter Jackson, hrají: Martin Freeman, Ian McKellen, Orlando Bloom a další.

Jeptiška

Trailer k filmu JeptiškaVideo: Film Europe

Příběh z osmnáctého století vypráví osud šestnáctileté Suzanne, kterou poslala rodina do kláštera. Dívka s odhodláním v té době nevídaným roky usilovala o to, aby se z nedobrovolného „vězení“ dostala na svobodu.

Jeptiška, Francie/Belgie/Německo 2013, drama, 114 min., režie: Gillaume Nicloux, hrají: Pauline Étienneová, Isabelle Huppertová, Martina Gedecková a další.

Dobrý řidič Smetana

Trailer k filmu Dobrý řidič SmetanaVideo: Bontonfilm CZ

Dokumentární komedie o olomouckém řidiči autobusu Romanu Smetanovi, který se do boje s nespravedlností, mafiánstvím a nevkusem české politiky vyzbrojil lihovým fixem. Smetana politikům na plakátech přikresloval tykadla a pod to psal, že jsou lháři, zloději a korupčníci.

Dobrý řidič Smetana, ČR 2013, dokument, režie: Vít Klusák a Filip Remunda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám