Hlavní obsah

Děti Marvina Gaye zažalovaly Robina Thickeho a Pharrella Williamse

Právo, Jaroslav Špulák

Potomci v roce 1984 zesnulého amerického hudebníka Marvina Gaye podali žalobu na zpěváka Robina Thickeho a producenta Pharrella Williamse. Obvinili je z plagiátorství.

Foto: ČTK/AP

Robin Thicke půjde k soudu.

Článek

Frankie Christian Gaye, Marvin Gaye III. a Nona Marvisa Gayeová jsou totiž přesvědčeni, že Thicke a Williams opsali z velké části otcovu písničku Got To Give It Up z roku 1977 a pojmenovali ji Blurred Lines. Ta se pak stala celosvětovým hitem.

Autoři skladby Blurred Lines se nicméně již v srpnu preventivně obrátili na soud s žádostí o rozhodnutí, zda v tomto případě skutečně došlo k plagiátorství. Udělali to hned poté, co Gayovy děti poprvé veřejně prohlásily, že Blurred Lines vychází z otcovy písně Got To Give It Up.

Thicke prý později nabídl potomkům hudebníka šestimístnou částku jako odškodné, čímž se chtěl vyhnout případné žalobě, a vyrovnat se tak s nimi mimosoudně. Oni však takové řešení odmítli a ve středu žalobu podali. Doplnili ji údajně také o úryvky z rozhovorů, ve kterých se Thicke sám přiznal k opsání skladby Got To Give It Up.

Tvrdí také, že jeho písnička Love After War z roku 2011 zase vychází z jiné Gayovy písně After The Dance z roku 1976. Za každé porušení autorských práv žádají odškodné až 150 tisíc dolarů a také část zisků z prodeje obou Thickových singlů.

Reklama

Výběr článků

Načítám