Hlavní obsah

Zemřel zpěvák Noel Harrison, inspiroval i Hegerovou

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský zpěvák Noel Harrison zemřel ve svém domě v Devon ve věku 79 let, uvedla BBC. Jeho nejznámější písní byla The Windmills Of Your Mind, která v roce 1968 dostala hudebního Oscara.

Foto: Profimedia.cz

Noel Harrison

Článek

Harrison strávil většinu tvůrčího života v USA, ale na odpočinek se vrátil do domovského Devonu. Jednou se zmínil, že svůj hlavní hit The Windmills Of Your Mind nepovažoval za nic důležitého.

„Tehdy mi to nepřišlo jako nic velkého, odpoledne jsem přijel do studia, nazpíval to a zapomněl jsem na to. Až později jsem si uvědomil, jak nádherný nadčasový kousek Michel LeGrand napsal.“

Písničku pak předělali José Feliciano, Dusty Springfield, Neil Diamond a další. Také inspirovala Hanu Hegerovou k názvu celého alba – Mlýnské kolo v srdci mém. Harrison se usadil v Los Angeles jako součást britské hudební „invaze“. Hollywoodský život ho ale podle jeho slov moc nebavil, nechtěl být celebritou a rád se z L.A. odstěhoval.

Reklama

Výběr článků

Načítám