Hlavní obsah

US Bombs se vrací v klasickém složení

– Praha
Novinky,

Americká punková skupina US Bombs vystoupí 17. listopadu v pražském Futuru v nejslavnějším složení se skateboardovou legendou Duanem Petersem u mikrofonu a Chipem Hannou za bicími. Ten také vystoupí sólově se svým country setem. V rámci večera se dále představí američtí Rezurex.

Článek

US Bombs ukazují, že punk nezdegeneroval na pouhý módní trend, ale že jsou stále lidé, pro které je životním stylem, byť mnohdy zničujícím. Duane Peters byl za svůj život mnohokrát na dně, ale vždy se dokázal sebrat, i když ho málem zničily drogy a alkohol.

Bral je už v osmdesátých letech, kdy také byl zapleten do rvaček pouličních gangů a skončil kvůli tomu mnohokrát za mřížemi. Podřadné drogy se podepsaly na jeho výkonu během natáčení prvních nahrávek US Bombs, kteří vypadali jako další beznadějná kapela, kdyby v půlce devadesátých let nezachvátila USA punková exploze v čele s Green Day a Offspring.

Drogy před pár lety také vedly k tomu, že Peters, který se v mládí upsal skateboardingu a vymyslel i několik triků, nepřijel v roce 2008 na evropské turné, kde za něj musel zaskočit u mikrofonu kytarista Kerry Martinez. [celá zpráva]

Tehdy se opět musel léčit, protože začal pít a brát drogy, poté co se v červenci 2007 při autonehodě zabil jeho syn Chess.

Skupina je na turné ke dvaceti letům zničující existence, během níž dokázala udržet při životě nabroušený melodický street punk. Za bicí v roce 2009 opět usedl Chip Hanna, který už kapelu opustil, aby se věnoval vlastním sólovým projektům a hraní klasické country, se kterou vyrůstal a kterou miluje a aby hrál psychobilly s The Berlin Three.[celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám