Hlavní obsah

Zájem o sledování StarDance přímo v sále roste, letos bude kapacita 350 míst

Novinky, Barbora Buřínská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do zahájení šestého ročníku taneční soutěže StarDance zbývají necelé tři týdny. V sobotu 2. listopadu se v barrandovského ateliéru č. 8 představí vedle známé moderátorské dvojice Tereza Kostková a Marek Eben osm párů tanečníků. V minulých ročnících pořad u diváků v sále i u televizních obrazovek zabodoval a pořadatelé doufají, že tomu bude stejně i letos.

Účastníci soutěže StarDanceVideo: Archiv České televize

 
Článek

"V loňském roce se páté kolo této taneční soutěže dokonce stalo nejúspěšnějším televizním zábavním pořadem. Přál bych si, aby letošní ročník tuto laťku ještě překonal. Určitě na to má," uvedl Petr Dvořák, generální ředitel České televize.

V barrandovském ateliéru je čilý ruch

Česká televize bude taneční pořad opět vysílat z barrandovského ateliéru č. 8 s plochou 2052 metrů čtverečních a výškou 13,75 m, kde právě v těchto dnech probíhá stavba rozsáhlé dekorace pod vedením architekta a scénografa Jaroslava Svobody.

Podle Martina Kopřivy, manažera realizace projektu, dekoraci tvoří vedle hlavního sálu s tanečním parketem o rozměrech 14 × 9 m také green room a kompletní zázemí pro účinkující včetně vybavených maskéren a kostyméren, dále prostory pro početný televizní štáb a v neposlední řadě press room pro novináře.

Po dokončení základních částí dekorace přijdou na řadu osvětlovači, kteří začnou na základě požadavků hlavního kameramana Filipa Havelky instalovat televizní a efektová světla.

Česká televize vychází vstříc i divákům, kteří budou sledovat soutěžní klání přímo v sále. „Letos rozšiřujeme hlediště o přibližně dalších 50 míst. Celkem se tedy do sálu vejde cca 350 diváků, především přátel a rodinných příslušníků soutěžících. Mezi diváky se objeví i bývalí účastníci StarDance a známé tváře ČT,” uvedl Kopřiva.

Moderátorská dvojice zůstává, tanečníci se mění

Celým pořadem bude provázet stejně jako v minulých ročnících dvojice moderátorů Tereza Kostková a Marek Eben.

Tančit budou herec a hudebník Ondřej Brzobohatý s Evou Krejčířovou, zpěvák Matěj Ruppert s Alicí Stodůlkovou, modelka Taťána Kuchařová s Janem Onderem, herec Pavel Řezníček s Lucií Hunčárovou, atletka Šárka Kašpárková s Janem Tománkem, herečka Anna Polívková s Michalem Kurtišem, Imrich Bugár s Jitkou Šorfovou, hudebnice Jitka Hosprová s Lukášem Bartuňkem.

Roli porotců přijali tanečník a trenér Zdeněk Chlopčík, tanečnice Tatiana Drexler,  herec Jan Révai a divadelní režisér a choreograf Radek Balaš.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám