Hlavní obsah

Mezi favority na Oscary jsou Tom Hanks i Robert Redford

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na internetu se stále častěji objevují spekulace o tom, kdo bude favoritem blížícího se předávání výročních filmových Oscarů. Zmiňována jsou mimo jiné jména Tom Hanks, Chiwetel Ejiofor, Robert Redford nebo Matthew McConaughey.

Foto: Profimedia.cz

Tom Hanks

Článek

Podle serveru Contactmusic.com je Tom Hanks favoritem za roli ve snímku Kapitán Phillips, který vypráví o přepadení americké nákladní lodi Maersk Alabama somálskými piráty v roce 2009. Režisérem je Paul Greengrass a v českých kinech bude mít film premiéru na konci listopadu. V zahraničí má za sebou úspěšná uvedení na festivalech v Londýně i New Yorku a sklízí celosvětově pozitivní recenze.

Oscara za výkon ve filmu Twelve Years a Slave režiséra Steva McQueena si prý zaslouží i Chiwetel Ejiofor. Jde o pravdivý příběh o Solomonovi Northupovi, svobodném newyorském černochovi z devatenáctého století. V našich kinech bude uveden v lednu příštího roku.

Robert Redford je favorizován za roli osamoceného mořeplavce ve filmu Vše je ztraceno. Dílo režiséra J. C. Chandora se do českých kin dostane letos v prosinci.

Američtí bookmakeři často zmiňují také Matthewa McConaugheyho za výkon ve filmu Dallas Buyers Club režiséra Jeana-Marka Valleého. Hraje v něm elektrikáře Rona Woodrofa čelícího nemoci AIDS. Cestu do českých kin snímek zatím podle serveru Čsfd.cz naplánovanou nemá.

Ve spekulacích o favoritech na prestižní filmové ceny se také hovoří o Bruce Dernovi (snímek Nebraska) nebo Leonardu DiCapriovi (The Wolf of Wall Street).

Nominace na Oscary budou vyhlášeny 16. ledna, slavnostní předání proběhne 2. března.

Reklama

Výběr článků

Načítám