Hlavní obsah

Pelé. Hollywood točí film o brazilské fotbalové legendě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příběh o tom, jak sedmnáctiletý brazilský chlapec známý jako Pelé dobyl fotbalový svět, zaujal americký Hollywood, který nyní natáčí v brazilském Rio de Janeiru stejnojmenný film.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalista Pelé

Článek

Snímek „vypráví úžasný příběh o vzestupu legendárního hráče ke slávě”, uvedlo studio, které film produkuje ve společnosti s Imagine Entertainment. Dvaasedmdesátiletý Pelé, který se narodil jako Edson Arantes do Nascimento a přezdívalo se mu Král, je všeobecně považován za nejlepšího fotbalistu všech dob. Pomohl Brazílii získat první mistrovský titul v roce 1958.

V obsazení se objeví mimo jiné i brazilský zpěvák Seu Jorge (Jorge Mario da Silva), mexický herec Diego Boneta a irský idol Colm Meaney. Režie se ujali bratři Michael a Jeff Zimbalistovi. Mladého Pelého hrají Brazilci Kevin de Paula a Leonardo Lima Carvalho; první z nich představuje Pelého ve věku od 13 do 17 let, druhý pak desetiletého budoucího fotbalistu.

Reklama

Výběr článků

Načítám