Hlavní obsah

RECENZE: Zlatá Hegerová na třech discích

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlatá kolekce, zatím nejrozsáhlejší výběrovka Hany Hegerová, se snaží zachytit celou kariéru a všechny žánry a jazyky, v nichž se zpěvačka a herečka pohybovala.

Článek

Nezaměnitelná Hegerová, to není jen Levandulová, což může být pro některé mladší lidi jediná skutečně známá píseň. Hegerová má hodně tváří, je to ta šansonová, ale taky popovější a pak je tu dnes už trošku skrytá bluesová a jazzová Hegerová. Ve Zlaté kolekci nechybí ani rarity - každý ví, že Hegerová zpívala francouzsky, ale může vás překvapit, že zpívala velmi přesvědčivě v němčině.

Foto: Supraphon

Hana Hegerová: Zlatá kolekce

Dramaturg Tomáš Padevět ve spolupráci s Hegerovou pátral v archívech a materiál rozdělil na tři CD (Srdcovky, Cizojazyčné písně a Filmové, televizní a raritní písně). V obrovském množství hudby najdete i dvě desítky nahrávek, které prý nikdy na žádném audio nosiči nevyšly.

Jsou tu rarity, které zpěvačka považovala za ztracené, a písničky ze stařičkých filmů, seriálů a divadelních představení. Fotografie a podrobné informace o dlouhé kariéře, kterou Hegerová sama ukončila, nabízí propracovaný booklet.

Celkové hodnocení: 80%

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám