Hlavní obsah

Na CD vychází Eggnoise, Never Sol i Oliver Twist

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zajímavá česká skupina Eggnoise, na kterou se během tvůrčí pauzy pozapomnělo, hlásí comeback. Album vydává také zpěvačka a klavíristka Sára Vondrášková.

Foto: Eggnoise

Skupina Eggnoise

Článek

Nadžánrová kapela Eggnoise na čas ukončila činnost, ale letos je zpět a vydává desku, která se jmenuje jednoduše 4. Odkazuje to na pořadí alba a zároveň na film Svatá čtveřice Jana Hřebejka, ke kterému Eggnoise složili kompletní soundtrack a z něhož pochází většina písní.

Písně z filmu doplňují nové skladby s českými i anglickými texty. Zvuk desky ovlivňuje užití kontrabasu, výjimečně je okořeněno i elektronikou. Album smíchal a zmasteroval Mishan Pajdiak (Alvik) a jako hosté se na něm objeví Lenka Dusilová, Emil Frátrik a Bharata Rajnošek. Vychází u Indies Scope.

Never Sol: Under Quiet

Foto: Supraphon

CD Never Sol

Pod názvem Never Sol se ukrývá talentovaná zpěvačka, klavíristka a skladatelka Sára Vondrášková, která na sebe výrazně upozornila v loňském roce baladou Lay Down z filmu Ve stínu. Právě díky této skladbě se dala dohromady s Janem P. Muchowem a vzniklo indie popové album Under Quiet.

Charles Dickens: Oliver Twist

Dramatizovaná četba románu o chlapci neznámých rodičů, vychovávaném v chudobinci. Je odsud zvyklý jen na bezpráví, ústrky, hlad a krutost. Uteče do Londýna a dostává se zde nechtěně do zločinecké bandy, kterou vede starý Žid Fagin.

Účinkují Otakar Brousek ml., Matěj Nechvátal, Igor Bareš, Petr Pelzer, Klára Sedláčková-Oltová, Dalimil Klapka, Jaroslav Haidler, Jiří Hromada a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám