Hlavní obsah

Inferno Dana Browna vyjde česky už 17. září

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od letošního 14. května, kdy vyšel originál nového románu Dana Browna Inferno, je očekávána česká verze. Nakladatelství Argo nyní oznámilo, že prvními čtenáři se stanou zájemci v pražském Paláci knih Luxor už v úterý 17. září, kde se bude kniha prodávat od 22 do 23 hodin. Hostem nočního uvedení románu, v kterém se profesor Robert Langdon vydává po stopách Dantova Pekla, se stane herec Miroslav Táborský, který ho i představí. Nakladatelem doporučená cena je 448 korun.

Foto: Argo

Obálka chystané knihy

Článek

„Hledej a nalezneš.“ Právě tato slova znějí harvardskému profesorovi Robertu Langdonovi v hlavě, když se uprostřed noci probudí na nemocničním lůžku a nemá nejmenší tušení, kde je a jak se tam dostal – nepamatuje si totiž posledních šestatřicet hodin svého života. Když vyhlédne z okna a uvědomí si, že je ve Florencii, zmocní se ho naprostá panika. Vzápětí se všechno ještě zhorší: Langdona se přímo v nemocnici pokusí zavraždit tajemná žena v černém.

Tak začíná thriller, v němž se Harvardský symbolog Langdon ocitá v srdci Itálie, aby pomohl vyřešit záhadu, jež je pozoruhodně propojena s jedním z největších literárních děl všech dob – Dantovým Peklem. Při svém tajuplném poslání se musí střetnout s neznámým, hrůzu nahánějícím protivníkem; proplétá se nejen labyrintem florentských, benátských či istanbulských uliček, tajnými chodbami, skrytými komnatami, ale také labyrintem kódů.

Ve florentské nemocnici mu zachrání život duchapřítomná mladá lékařka Sienna Brooksová, s níž se hrdina vzápětí ocitá na zběsilém útěku florentskými ulicemi. A počty jejich pronásledovatelů rostou, aniž by dezorientovaný Langdon věděl proč. Jisté je jen, že se stal pěšcem v hrůzné hře, již za něj rozehráli jiní

Ve svých mezinárodních bestsellerech Šifra mistra Leonarda, Andělé a démoni a Ztracený symbol Brown mistrovsky mísí historii, umění, šifry a symboly. Nejinak tomu je i v Brownově nejnovějším thrilleru, který se okamžitě po svém vydání stal světovým bestsellerem a prodejně předčil i předchozí autorovy tituly. Jak to charakterizoval kritik The Boston Globe: „Brown nabízí čtenářům spoustu postřehů o historii a umění, ale na první místo klade vždycky příběh. Inferno je ideální oddechové čtení.“

A proč si Brown vybral k vydání knihy právě datum 14. 5. 2013? Protože Dantovo Peklo, kterým je kniha inspirována, je rozděleno do kruhů a právě datum 14. 5. 13 je anagramem čísla pí, tedy 3,1415… Jak je vidět, o záhady není v nové knize nouze.

A na co dalšího se mohou čtenáři těšit? Na Archimédovu spirálu, na zapojení moderní medicíny do příběhu, tajné chodby, dívku s dračím tetováním na zádech, ale hlavně na množství dějových zvratů, pro které čtenáři Dana Browna milují.

Reklama

Výběr článků

Načítám