Hlavní obsah

Nová alba: Lucie Bílá, Ellie Goulding, Bob Dylan a další

Právo, Jaroslav Špulák

V posledním prázdninovém týdnu se na trh dostala především výběrová alba s různými hity nebo dosud nevydanými skladbami. Lucie Bílá se zaměřila na svou muzikálovou kariéru, Ellie Goulding přidala něco ke své loňské desce Halcyon a Bob Dylan poslal do světa další ze svých bootlegů.

Článek

Lucie Bílá: Aida a jiné klenoty

Foto: Parlophone

Nová alba

Výběrové album Aida a jiné klenoty mapuje celou kariéru Lucie Bílé na muzikálové scéně. Celkem logicky je jeho těžiště věnováno zatím poslední její roli – Amneris v muzikálu Eltona Johna a Tima Rice Aida. Výrazně je na albu zastoupena též role Carmen.

Ellie Goulding: Halcyon Days

Foto: Universal Music

Nová alba

Druhé řadové album britské zpěvačky Ellie Goulding se jmenuje Halcyon a vyšlo loni v říjnu. Po úspěšném turné se nyní dostává na trh stejná nahrávka obohacená několika bonusy. Kvalita tvorby zpěvačky se v nich neztratila, několik bonusových kousků je ale v podstatě nadbytečných. Na kolekci je ale například píseň Burn, aktuální britská singlová jednička, která je již hitem i v českých rádiích. Objevuje se na ní také hit zpěvačky a Calvina Harrise s názvem I Need Your Love.

Naughty Boy: Hotel Cabana

Foto: Universal Music

Nová alba

Britský zpěvák, skladatel, producent a rapper Naughty Boy (ve skutečnosti se jmenuje Shahid Khan) se nedávno představil několika zajímavě znějícími singly. Nyní se hlásí debutovým albem, na němž snažně mísí polohu popovou a hiphopovou. Je to sice v mnoha ohledech až příliš průhledné, pozitivní je nicméně spousta dobrých aranžérských nápadů a melodických linek. Znamená to, že je na světě obstojná deska.

Ille: Ve tvý skříni

Foto: Supraphon

Nová alba

Poklidné jsou písničky české skupiny Ille, která je shromážděna kolem zpěvačky Olgy Königové. Kolekce Ve tvý skříni navazuje na minialbum V rekvizitách. Produkoval ji Dušan Neuwerth a výsledkem je jakýsi kompromis mezi popovými a alternativními písničkami. To nicméně dodává nahrávce jisté kouzlo, pročež lze očekávat, že pozorní posluchači ji budou jistě registrovat.

Bob Dylan: The Bootleg Series, Vol. 10 - Another Self Portrait (1969-1971)

Foto: Sony Music

Nová alba

Nejnovější pokračování vydávání slavných bootlegů amerického písničkáře Boba Dylana vrhá nové světlo na kontroverzní etapu jeho kariéry. Kolekce pětatřiceti těžko dostupných a dosud nevydaných nahrávek pochází hlavně ze série nahrávek z roku 1970, z nichž vzešla alba Self Portrait a New Morning.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám