Hlavní obsah

Klasickou hudbu oživí 3D projekce

Právo, Barbora Zpěváčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se mluví o 3D projekci, většina lidí si zřejmě představí kinosál a diváky s brýlemi. Hudební skladatel Robert Jíša však využil tuto techniku trochu jinak.

Foto: David Taneček, ČTK

Na koncertu Hlasy světla vystoupí i chlapecký sbor Boni Pueri.

Článek

Vytvořil první živý audiovizuální 3D koncert klasické hudby s názvem Hlasy světla, který bude mít premiéru 29. srpna v pražském kostele sv. Šimona a Judy.

„Na pódiu v kostele bude asi sto zpěváků a šestnáct hudebníků. Za nimi bude plátno a na něm se bude promítat,“ říká autor projektu Jíša. Dodává, že návštěvníci dostanou při vstupu 3D brýle.

Mezi účinkujícími se představí například český chlapecký sbor Boni Pueri, britská sopranistka Christina Johnstonová či dirigent Marek Štryncl. Po premiéře jsou naplánovány další tři pražské koncerty. „Do budoucna bychom chtěli Hlasy světla vynést i do ostatních měst v Česku i mimo něj,“ sděluje ředitelka organizace Apollon Art Markéta Jíšová, která 3D koncert produkuje.

Všechna čtyři představení mají charitativní záměr. Výtěžek z prvního bude věnován na oběti letošních povodní.

Reklama

Výběr článků

Načítám