Hlavní obsah

Operně-rockový víkend v Českém Krumlově

Právo, Vladimír Říha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předposlední víkend Mezinárodního hudebního festivalu v Českém Krumlově se sice nekonal v takových vedrech jako ty předcházející, přesto ale „rozparádil“ publikum obou večerů. V prvním exceloval v operním recitálu náš basbarytonista Adam Plachetka, ve druhém v open air koncertu mladé americké muzikálové naděje.

Foto: ČTK

Mezinárodní hudební festival se konal v Českém Krumlově.

Článek

Páteční Plachetkovo operní gala se v obrovském dešti naštěstí konalo v Zámecké jízdárně, takže publikum mohlo v klidu vychutnat všechny finesy Plachetkova podání děl Händela, Mozarta a Rossiniho.

Zejména árie posledního z Popelky a Cesty do Remeše ukázaly Plachetku i jako vynikajícího rossiniovského interpreta, kterému nečiní problém spojovat lehkost, melodičnost s perfektní koloraturou. Pomohl mu i Talichův komorní orchestr pod taktovkou Tomáše Braunera, jenž právě v Rossinim se cítil nejlépe.

V Pivovarské zahradě se v sobotu již poněkolikáté v historii festivalu představily mladé americké muzikálové pěvecké naděje. Ve večeru Broadway Rocks doplnilo trio zpěváků árie z muzikálů (Bídníci, Fantom opery, Mamma Mia aj.) rockovými písněmi od Beatles až po Alicii Keys.

Všichni tři – Rob Evan, Morgan Jamesová a LaKisha Jonesová – se podělili o úspěch večera, nicméně pěvecky mezi nimi převažovala Jonesová s dynamitem v hlase.

Chladný výkon podala doprovázející Moravská filharmonie Olomouc s americkým dirigentem Randallem Craigem Fleischerem, jemuž se podařilo zlepšit celkový dojem za pomoci sólistů až při přídavcích z Queenů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám