Hlavní obsah

Peter Lipa, Zrní, Carloff či The Pineapple Thief na Besedě u Bigbítu

Novinky, Stanislav Dvořák

Hudební festival Beseda u Bigbítu uvítá v pátek a v sobotu domácí i zahraniční kapely v Tasově na Hodonínsku. Hlavní hvězdou mají být The Pineapple Thief.

Foto: Beseda u Bigbítu

Britská skupina The Pineapple Thief

Článek

Headliner festivalu, britská skupina The Pineapple Thief, hraje indie-rock založený na tvrdších kytarových riffech i melancholických zpívaných pasážích.

„Sázíme na důvěru našich návštěvníků a na žánry se moc neohlížíme. Pro někoho jsou největším tahákem britští Ananasoví zloději, pro jiného domácí Zrní,“ řekl ředitel festivalu Tomáš Ševčík, který věří každé ze čtyř desítek vystupujících kapel.

„Program sestavujeme velmi pečlivě. Mezi vybranými muzikanty prostě neděláme rozdíly,“ shrnuje postoj celého dramaturgického týmu Ševčík.

Foto: Archiv kapely – Šimon Vejvančický

Zrní je jedním z nejzajímavějších hudebních úkazů na letošní české scéně.

V tasovském Topolovém hájku začne už v pátek v 16.30 Beata Bocek a dále vystoupí Zrní, Boris Carloff, Kyklos Galaktikos, Dirty Blondes, Mucha, polští Napszyklat nebo Midi Lidi. V sobotu pak dorazí folklorní Hudecké muziky Kubíci nebo Kieslowski, Bratři Orffové, WWW, maďarští Volkova Sisters, Dave Harrero & The Hero Brothers ze Spojených států a fenomenální pop-jazzman ze Slovenska Peter Lipa.

Pitná voda, stanování a parkování je na festivalu zdarma, sprchy na nedalekém hřišti. Více podrobností na www.besedaubigbitu.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám