Hlavní obsah

Američanům nejvíce leze na nervy Bieber a Lady Gaga, zjistil průzkum

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další ze svých lehce ulítlých průzkumů přichystal server Public Policy Polling, který se ptal, kterou pop hvězdu Američané nemají rádi a kterou by volili za prezidenta.

Foto: Reuters

Justin Bieber

Článek

Velmi rádi mají Američané zpěvačku Adele (čistě pozitivní emoce budí až u 54 % lidí), dále Taylor Swiftovou (53 %), Beyoncé (51 %) a Justina Timberlaka (52 %). Naopak nejvíce je otravuje pohled na Chrise Browna (57 %), Lady Gaga (50 %) a Justina Biebera (54 %).

Průzkum zároveň zjistil, že Bieber provokuje téměř shodně voliče demokratické (54 %), republikánské (52 %) i jiné (56 %).

Pokud by si měli účastníci průzkumu vybrat, koho z pop hvězd by volili za amerického prezidenta, třetina by chtěla Justina Timberlaka, 19 % Adele, 14 % Beyoncé. Jen 9 % by volilo Jaye-Z a Lady Gagu a 8 % Biebera. Rihannu by poslala do Bílého domu jen 2 % Američanů. Otázka ale byla stejně nesmyslná, protože Adele, Bieber ani Rihanna se nenarodili v USA, čili by pro ně hlasovat nemohli.

Foto: Mario Anzuoni, Reuters

Zpěvačka Adele zazpívala hit z filmu Skyfall.

Naprostá většina dotazovaných měla pozitivní postoj ke klasice (77 %), country (71 %), jazzu (71 %), popu (59 %), R (58 %) a rocku (65 %). Rap naopak většina lidí nemá ráda.

Jako svůj nejoblíbenější žánr uvedlo 24 % Američanů country, 22 % klasiku, 16 % rock a 12 % pop. R a jazz je nejoblíbenější u 6 % a nejhůře dopadl rap, který má na prvním místě jen 1 % dotazovaných.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám