Hlavní obsah

Metallica a bývalý baskytarista nacházejí společnou řeč

Novinky, Stanislav Dvořák

Po dlouhé době se v médiích objevil bývalý baskytarista skupiny Metallica Jason Newsted. Má novou kapelu Newsted, nové písničky a zajamuje prý i s bývalými kolegy.

Foto: newstedheavymetal.com

Jason Newsted

Článek

Newsted podle časopisu Rolling Stone září nadšením a vydává EP se čtyřmi songy. Se svou skupinou je na turné a přes léto bude také součástí Gigantour skupiny Megadeth.

"Chceme udělat čtrnáct zahřívacích koncertů, trochu to oprášit. Je to už 10 let, co jsem dělal opravdu naplno muziku. Teď to kulminuje, protože jsem frontman a je na tom moje jméno, moje slova," řekl Newsted.

Na podzim se mu podařilo napsat hodně písní, LP je v podstatě připravené. Teď začne světové turné.

Tvrdí, že má velký respekt k Metallice, zvláště k Larsi Ulrichovi, i když se moc nevídají kvůli pracovnímu vytížení. Od roku 2009 (uvedení do síně slávy) se prý s ostatními velmi sbližuje a Ulrich navštívil jeho výstavu obrazů.

"Máme zvláštní pouto, které jsme předtím neměli. Děje se něco skvělého. Jsme celoživotní partneři, jsme tu navždy. Jsem navždy součástí skupiny Metallica a vždy budeme společně rozhodovat o různých bláznivých záležitostech."

"Vždycky s nimi budu jamovat, ale já vlastně jamuju s každým. Budeme jamovat, když mě požádají," řekl Newsted.

"Dřív jsem všechno bral osobně, to asi děláme všichni, když jsme mladší, zvlášť v takovém týmu s chlapama a když děláte turné, jako jsem dělali my. Když jsme jezdili s Černým albem, byl jsem doma 6 týdnů za 3 roky. To bylo šílené, musel jsem toho hodně obětovat, kapela byla na prvním místě... takže když se to pak podělá a chybí vzájemný respekt, býval jsem pěkně naštvaný," dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám