Hlavní obsah

Už zase tu řádí ta nechutná ženská

Novinky, Stanislav Dvořák

Z cizího krev neteče se jmenuje americká komedie Setha Gordona, která stojí a padá s korpulentní a místy pěkně nechutnou ženskou v podání Melissy McCarthy. Z plátna prakticky nesleze. I díky tomu film trochu připomene komedii Ženy sobě.

Upoutávka na film Z cizího krev netečeVideo: CinemArt

 
Článek

Melissa na sebe strhla značnou pozornost v Ženách sobě před dvěma lety. I když protagonistka Kristen Wiigová je výborná herečka, přece jen brutální humor její konkurentky, která nezná hranice a buší do toho s boratovskou umanutostí a vizáží Růžičkové, ji občas zastínil. Bylo jasné, že brzy dostane hlavní roli v komedii a je to tu - rok 2013 a zase ta srandovní tlustá ženská!

Foto: CinemArt

Zlodějka Melissa McCarthy prchá před okradeným.

Tentokrát hraje zlodějku, která zavaří hodnému taťkovi od rodiny (Jason Bateman). Ukradne mu osobní údaje, s jeho kreditkou pak vybílí několik obchodů a způsobí i další potíže. Policie je zcela neschopná, takže taťka vyráží na vlastní pěst ulovit zlodějku identity.

Najde ji na Floridě, ale nejdříve od ní dostane „na budku“, dokud ji neuklidní úderem - kytarou do hlavy. Zlodějka na chvíli zkrotne a souhlasí, že se přizná, aby hodný pán dostal zpátky práci. Ten ovšem netuší, že po ní jdou ještě další lidé - jeden lovec zločinců a dva mafiáni.

Foto: CinemArt

Jason Bateman

Následující změť honiček a přestřelek dává znovu prostor pro exhibici hereččiných schopností vykřesat absurdní (a často i nechutný) vtip ze všeho. Bateman mezitím trpí její neskutečnou žvanivostí a hází otrávené pohledy.

Komedie málokdy ztrácí tempo, ale přece jen se to tu a tam přihodí. A samotný scénář jistě není převratný. V podstatě ale funguje, dokáže prodat lidový humor - nebavíme se tu o díle Woodyho Allena, ale pořád se pohybujeme vysoko nad Troškou.

Celkové hodnocení: 60 %

Reklama

Výběr článků

Načítám