Hlavní obsah

Skvělý vídeňský koncertní předkrm od Depeche Mode

Právo, Šárka Hellerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli večer proměnili britští Depeche Mode koncertní halu ve vídeňské Muzejní čtvrti na svůj svět a pozvali do něho na patnáct set fanoušků a hostů. Na exkluzivním koncertě, kterým oslavovali aktuální vydání nového alba Delta Machine, je uvítali novou písní Angel.

Foto: Markus Nass

Dave Gahan si vídeňský koncert užíval.

Článek

Následující hodinový koncertní blok patřil novým písničkám z plné poloviny. Depeche Mode ale věrné fanoušky z celé Evropy, kteří lístky na tuto událost mohli získat především prostřednictvím různých soutěží, potěšili i svými největšími hity. Při těch si zpěvák David Gahan mohl klidně při refrénech odpočinout, protože publikum je za něj odzpívalo naprosto přesvědčivě.

Foto: Markus Nass

Depeche Mode zahráli pět nových skladeb.

I nové písničky ale vyvolávaly nadšení od prvních tónů. Už při druhé skladbě v pořadí, Should Be Higher, se pohupoval tancem i balkón nad stejně rozhoupaným parketem. Z alba Delta Machine zaznělo pět písní, a nesporně to byly ty nejsilnější. Kromě již jmenovaných to byl ještě první singl Heaven, devadesátými léty ovoněná Soft Touch/Raw Nerve a moderním dubstepem ovlivněná Soothe My Soul. Rozvlněný Gahan byl ve skvělé pěvecké i taneční formě, která slibuje vynikající výkony i na nadcházejícím evropském turné.

Místo dlouhých řečí proložila kapela nové kousky největšími hity. Set zakončila za obrovského nadšení publika píseň Enjoy The Silence. Ticho, které se rozhostilo po jejím konci, si ale člověk doprovodil pocitem, že by chtěl slyšet víc.

Foto: Markus Nass

Koncert ve Vídni měl vynikající atmosféru.

Do Vídně na Depeche Mode přijelo i několik desítek českých příznivců. Dvanáct z nich vyhrálo po dvou vstupenkách v soutěži společnosti T-Mobile. Dva výherci se na místě setkali s kapelou. Na závěr koncertu bylo chvíli slyšet i české skandování „přídavek, přídavek“. I to ale zůstalo nevyslyšeno. Koncert skončil v tom nejlepším.

Depeche Mode v květnu vyrazí na tříměsíční evropské Delta Machine Tour. Do České republiky zavítají 23. července, kdy vystoupí v pražské Synot Tip Areně. Poté se  přesunou do Ameriky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám