Hlavní obsah

Nové knihy: Simonová, Cornwell, Peroutková, Peyo, Vlnas

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový týden je nabídkou titulů určených především mladším čtenářům. Americká autorka Francesca Simonová pokračuje v příbězích se svým „darebákem“ Davidem. Britský kolega Bernard Cornwell se nadále zajímá o americkou občanskou válku v 19. století. Peyo, což je pseudonym Pierra Culliforda, nabízí další příběhy ze „šmoulího“ údolí. Ivana Peroutková vysvětluje velikonoční zvyky.

Článek

Francesca Simonová:

Darebák David rockerem

Nové knihy

V další sérii příběhů se čtenář znovu setkává s nenapravitelným rošťákem Darebákem Davidem, jeho bráškou Vzorným Vítkem a mnoha jejich kamarády. Tentokrát David vymyslí vlastní Olympiádu, postraší holky z Tajného klubu a vystoupí v roli rockového zpěváka.

BB art, přeložila Gisela Kubrichtová, 220 stran, 199 Kč

Bernard Cornwell:

Prapor

Nové knihy

Třetí kniha ze čtyřdílné série o občanské válce ve Spojených státech viděná jako kronika Nathaniela Starbucka líčí události léta 1862. Na pozadí nekonvenční taktiky generála Thomase „Stonewalla“ Jacksona a jeho proslulého obchvatu seveřanské armády u Manassas prožívá Nathaniel svá osobní dobrodružství. Seveřan, který bojuje za Jižany, a jeho někdejší přítel Adam Faulconer, Jižan, jenž se postavil na stranu Unie.

BB art, přeložil Milan Dvořák, 368 stran, 299 Kč

Peyo:

Černí šmoulové

Nové knihy

Kniha je prvním příběhem, v němž se modří hrdinové představili čtenářům jako svérázný národ žijící ve skrytém Šmoulím kraji. Komiks vyšel roku 1959, ve stejném roce vyšel i příběh Lovec šmoulů, v němž měli svou premiéru Gargamel a jeho kocour Azrael, oba pověstní nepřátelé šmoulího národa.

Albatros, přeložili Michal Lázňovský a Tomáš Vondrovic, 64 stran, 149 Kč

Ivana Peroutková:

Anička a Velikonoce

Nové knihy

Anička se těší na Velikonoce, protože je stráví u babičky na vesnici, kde chodila do druhé třídy. Je zvědavá na bývalé spolužačky a spolužáky a nemůže se dočkat, jaká dobrodružství spolu opět prožijí. Po příjezdu ji čeká spousta zábav, výletů a nechybějí ani překvapení.

Albatros, ilustrace Eva Mastníková, 128 stran, 189 Kč

Vít Vlnas:

Jan Nepomucký

Nové knihy

Jako náboženská, nacionální a politická ikona prošel Jan Nepomucký v průběhu šesti staletí mnohými proměnami a byl předmětem nesčetných sporů mezi zastánci a odpůrci kultu. Odkrývání historického pozadí tohoto vývoje - od skutečného středověkého Janova životního příběhu až k dnešku, k němuž kniha přináší mnohá překvapení.

Paseka, 362 stran, 390 Kč

Stephen Bissette, Alan Moore, John Totleben:

Swamp Thing - Bažináč 5: V prach se obrátíš

Nové knihy

Je dobojováno. Komiksový Bažináč se vrací z Pekla a chce jen spočinout v Abbyině náruči. Právě to mu je ale odepřeno – v jeho nepřítomnosti fotograf Howard Fleck zveřejnil fotografie Bažináče a Abby a vyvolal tím skandál.

BB art, přeložil Viktor Janiš, 160 stran, 499 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám