Hlavní obsah

Andělský večer bude moderovat Mareš, zazpívá Kryštof i Vojta Dyk

Právo, far

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velké finále udílení cen Akademie populární hudby Anděl se uskuteční 16. března v hale Průmyslového paláce na pražském Výstavišti. Jako každý rok dostali umělci nominovaní v hlavních kategoriích možnost zahrát a zazpívat živě na pódiu. Letos ji, až na Ivu Bittovou, která je v USA, využili všichni.

Foto: Martin Hruška

Udílení hlavních hudebních cen Anděl bude ve velkém stylu.

Článek

Většina vystoupení bude podle pořadatelů připravena speciálně jen pro Andělský večer. „O choreografie se postará tanečník Yemi se svým týmem, a to včetně originálního zahájení programu,“ prozradili organizátoři.

Na zatím největším pódiu v historii předávání cen Anděl (scéna bude o sedm metrů vyšší než v loňském roce a osvítí ji přes 380 světel) se vystřídají kapely Kryštof, Charlie Straight, Zrní, A Banquet, zpěvačky Lucie Bílá, Aneta Langerová, ze zpěváků pak Vojta Dyk s osmnáctičlenným B-side Bandem a hudebník Boris Carloff.

Kromě nominovaných vystoupí během ceremoniálu i několik hostů, mezi nimi diváci uvidí například Debbi, Lipo, Gabrielu Gunčíkovou nebo slovenskou formaci Peter Bič Project, která nahrála hit Hey Now. Ceremoniál bude moderovat Leoš Mareš a sošky přijdou předat také Janek Ledecký nebo Vladimír Mišík.

V nominacích vede Kryštof

Do užších nominací se dostala kapela Kryštof, která si za album Inzerát může odnést prvenství v pěti kategoriích, přičemž šestou nominaci má zpěvák Richard Krajčo. Čtyři nominace má kladenská skupina Zrní, pět jich má Boris Carloff a tři třinečtí Charlie Straight.

Foto: Foto Universal Music

Kryštof, zleva Ondřej Kyjonka (trombon), Evžen Hofmann (kytara), Nikolas Gregoriadis (trumpeta), Richard Krajčo (zpěv, kytara), Nikos Kuluris (saxofon), Nikolaj Arichtev (baskytara) a Jakub Dominik (bicí).

Prestižní sošku Anděla, kterou vytvořil sochař Jaroslav Róna, si odnesou nejúspěšnější interpreti v celkem devíti hlavních kategoriích (včetně Síně slávy a Nejprodávanější desky roku). Také letos proběhne druhé kolo hlasování odborných akademiků během přímého přenosu České televize.

Partnerem cen Akademie populární hudby je společnost Seznam.cz, která pro uživatele služby Mixér připravila speciální kanál věnovaný interpretům usilujícím o sošku Anděla.

Reklama

Související témata:

Související články

ANKETA: Udělte Anděla desce roku

Ceny Akademie populární hudby Anděl se budou udělovat 16. března. Čtenáři Novinek mohou udělit své Anděly už nyní v sérii anket, které se budou konat celý...

ANKETA: Udělte Anděla zpěvákovi roku

Ceny Akademie populární hudby Anděl se budou udělovat 16. března. Čtenáři Novinek mohou udělit své Anděly už nyní v sérii anket, které se budou konat celý...

Výběr článků

Načítám