Hlavní obsah

Svět a samci v ohrožení budou k vidění v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Příští týden patří pražská Archa předním brněnským souborům (HaDivadlo a Husa na provázku), které tam uvedou pět svých inscenací včetně několika, které budou mít pražskou premiéru.

Foto: HaDivadlo

Záběr ze hry Soumrak samců

Článek

Tři představení HaDivadla se věnují světu, který je ohrožen proměnami. Hned v pondělí se objeví na scéně novinka Slávy Daubnerové Soumrak samců, kterážto černá komedie vznikla na základě zprávy, že vlivem syntetických estrogenů z hormonální antikoncepce, jež se s močí žen dostává do pitných vod, se samci mnoha živočišných druhů začínají měnit v samice.

V úterý bude uvedeno pomalu již kultovní představení Indián v ohrožení, které reflektuje dopad Einsteinovy teorie relativity, jejíž jádro je konfrontováno s větou "Pravý Čerokí prý věří, že ať stojí kdekoli, je vždy ve středu vesmíru".

Foto: Lukáš Smýkal

Záběr ze hry Svět v ohrožení

Na ni ve středu naváže volné pokračovaní Svět v ohrožení, u jehož zrodu stála věta Alberta Einsteina, že po vyhynutí včel by lidstvu zbyly pouhé čtyři roky života. Spojil ji s aktuálním syndromem kolapsu včelstev. Vyhynutí včel není pouhou hypotézou, ale akutním problémem, který pro lidstvo v současnosti představuje významnější ohrožení než třeba globální oteplování.

Závěr týdne bude patřit Huse Na provázku, která nejprve v pátek uvede Tichého Tarzana, jenž přibližuje podivný život světově oceňovaného voyerského fotografa Miroslava Tichého. Víkend bude ve znamení pražské premiéry inscenace hry Višňový sad v režii Jan Mikuláška.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám