Hlavní obsah

Marie Rottrová: Ani chviličku se nenudím

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Marie Rottrová oznámila v loňském roce konec své kariéry. Oblíbená zpěvačka se nicméně letos rozhodla, že kromě jiných nárazových hudebních aktivit vystoupí jako host na Půlnočním turné Václava Neckáře. Před jeho začátkem se ale nešťastně zranila a objevila se pouze na jediném koncertu, ve středu v pražské Tipsport Areně. Před koncertem odpověděla Právu na několik otázek.

Foto: Suprahon

Marie Rottrová

Článek

Je vám líto, že jste nemohla vystoupit na všech třech koncertech?

Je mi to hrozně líto. Slyšela jsem, že koncerty jsou moc pěkné.

Proč jste nemohla zpívat?

Upadla jsem na náledí a při tom jsem si hnula obratlem v krční páteři. Naštěstí mám skvělého lékaře, který mě ihned začal dávat dohromady. Chodím na akupunkturu, lepší se to, ale v Pardubicích a Plzni jsem s tím opravdu vystoupit nemohla.

S Václavem Neckářem zpíváte vůbec poprvé. Opravdu jste k tomu nikdy předtím neměli příležitost?

Míjeli jsme se. On měl svůj bigbít a já zpívala se svou ostravskou kapelou. Byli jsme zpěváci, kteří nikdy moc nevystupovali s velkými big bandy. Vídali jsme se prakticky jenom na akcích, kdy se třeba točil televizní Silvestr nebo jiné zábavné pořady. Jinak jsme spolu na pódiu nikdy nestáli.

Kdybyste za sebou nějakou spolupráci měli, byla byste hostem jeho vánočního koncertu v Praze?

Pravděpodobně ano, protože se to nabízelo. V letošním roce proběhlo několik významných koncertů u příležitosti životních jubileí. Marta Kubišová měla kulatiny a koncertovala, Petra Janů také. Obě si na své večery pozvali lidi, s nimiž si chtěli zazpívat. Když mě Vašek Neckář oslovil, rozhodla jsem se, že ho neodmítnu. Bohužel to dopadlo tak, že namísto tří koncertů jsem mohla zpívat jenom na jednom.

Loni jste ohlásila, že se zpíváním končíte. Dostala jste letos hodně nabídek k tomu, abyste se vrátila a koncertovala?

Několik nabídek bylo, ale žádné vlastní koncerty jsem nenaplánovala. Své rozhodnutí nebudu měnit. Je ale pravda, že jsem se párkrát nechala takzvaně ukecat. Když měla ostravská univerzita dvacet let, přemluvil mě kamarád mého muže, abych zazpívala na slavnostním setkání. Byla jsem i na koncertu Hanky Zagorové v Lucerně a bylo to moc fajn. Doprovází ji kapela, se kterou jsem měla repertoár. Občas tedy někde zazpívám, ale své koncerty a turné už dělat nechci, protože to mám za sebou.

Nechybí vám to?

Vůbec ne.

Zpíváte si doma pro radost své písničky?

Spíš si zpívám písničky těch druhých. Samozřejmě před vystoupením s Vaškem Neckářem i těmi dalšími se musím rozezpívat, a to pak své písničky zpívám dva dny v kuse.

S Václavem Neckářem jste si připravili společnou skladbu Purpura. Je pro vás důležitá?

Musím říct, že všechny písničky z repertoáru raného Semaforu jsou pro mě velmi důležité. Milovala jsem je a znám všechny texty. Zpívat Purpuru jsem navrhla já a Vašek s tím nadšeně souhlasil.

Máte ráda vánoční koledy a atmosféru Vánoc?

Koled si nejvíc užiju v kostele, kam chodím po celé vánoční svátky na mše. Do loňska jsem pravidelně absolvovala série vánočních koncertů. Na nich zpíval koledy dětský sbor Coro Piccolo z Kolovrat, kde bydlím, a já pak spíš polovánoční písně Jaroslava Wykrenta. Vánoce mám samozřejmě ráda a těším se na ně.

Našla jste si už místo zpívání nějakou jinou vášeň?

Zatím ne. Odpočívám a musím říct, že mou trvalou vášní jsou dům, rodina a zahrada. Ani chviličku se nenudím.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám