Hlavní obsah

Nové knihy: McCarthy, Žváček, Riches, O'Melvenyová

Právo, František Cinger

Nabídku novinek zahajujeme souborem povídek českých a slovenských autorů na téma touha a káva. Pokračujeme novým velkým románem amerického bestselleristy Cormaka McCarthyho i románovou prvotinou Jaroslava Žváčka a dále dnes už historickou prózou Američanky Anny Godbersenové, příběhem ze starého Egypta od Victorie Kanakaredesové, ze starého Říma od Brita Anthonyho Richese a renesančních Benátek od Američanky Reginy O'Melvenyové.

Článek

Příběhy ve znamení touhy

Nové knihy

Patnáct českých a slovenských osobností, mj. Jaroslav Rudiš, Halina Pawlowská, Tomáš Hanák, Olga Feldeková a Michal Hvorecký, připravilo unikátní povídkový projekt, v rámci něhož se zamýšleli nad slovem touha a káva.

Mladá fronta, 136 stran, 199 Kč

Cormac McCarthy:

Suttree

Nové knihy

Román je situován do tennesseeského Knoxvillu 50. let 20. století. Jeho hrdinou je Cornelius Suttree, mladík v Kristových letech, jenž sešel z pravé životní cesty jako kdysi Dante a nyní v černé komedii hledá sám sebe i vlastní spásu. Na živobytí si vydělává rybařením na řece Tennessee a protlouká se peklem plným odpadlíků a vyděděnců.

Argo, přeložila Alena Dvořáková, 516 stran, 398 Kč

Jaroslav Žváček:

Lístek na cestu z pekla

Nové knihy

Tomáš Neratovský pracuje v televizi jako scénárista, ale když mu dají adaptovat izraelský sitcom, duševně se zhroutí. Osud mu do cesty nadělí fyzioterapeutku Báru, která si klid zajišťuje pomáháním ostatním, a jejího kamaráda, katolíka Jeremiáše, který nešťastnou nehodou přivedl do jiného stavu mentálně postiženou dívku.

Paseka, 160 stran, 199 Kč

Anna Godbersenová:

Závist

Nové knihy

Román Závist je třetí díl série Luxus o životě společenské smetánky Manhattanu na přelomu 19. a 20. století. Na první pohled se zdá, že nejbohatší obyvatelé mají všechno, po čem člověk touží: bohatství, krásu i štěstí. Ale někdy nacvičené úsměvy skrývají šokující tajemství…

BB art, přeložila Eva Brožová, 280 stran, 229 Kč

Victoria Kanakaredesová:

Dynastie boha Slunce

Nové knihy

Můžete prožít bouři zdrcujícího chaosu svírající starý Egypt ve svém náručí, ze které nakonec spolu s odvěkým řádem Ma‘at povstala nejznámější a nejmocnější dynastie. Právě v časech zahalených dusivým napětím a prachem zmaru a nejistoty se rodí XVIII. dynastie, za jejíž vlády země na Nilu dosáhne největšího rozmachu.

XYZ, 544 stran, 399 Kč

Anthony Riches:

Římané: Pevnost barbarů

Nové knihy

Ve třetím dílu úspěšné románové série opět sledujeme osudy statečného římského šlechtice Marka Aquily, který se v Británii skrývá před nespravedlivým hněvem císaře. Napínavý román je plný zvratů a fascinujících válečných scén.

BB art, přeložil Gerik Císař, 312 stran, 269 Kč

Regina O'Melvenyová:

Kniha šílenství a léčby

Nové knihy

Strhující román z renesančních Benátek představuje mladou lékařku Gabriellu Mondini, která svou profesi vykonává za podpory otce-lékaře a k nelibosti mužských kolegů. Pak ale otec na jedné z cest záhadně zmizí a Gabriella se ho vydá hledat. Na dobrodružné pouti prochází od Itálie přes Německo či Skotsko až po Maroko.

Argo, přeložila Radka Knotková, 282 stran, 298 Kč

Akif Pirinçci:

Francis

Nové knihy

Mazaný, chytrý a vtipný detektiv Francis je jakousi kocouří kombinací Sherlocka Holmese, Phila Marlowa a Jamese Bonda. Tentokrát je jeho nepřekonatelné inteligence a neomylných instinktů zapotřebí v zapadlé venkovské díře, kam odjíždí se svým člověčím druhem neboli – jak ho láskyplně nazývá – „otvíračem konzerv“.

Argo, přeložila Alena Sabolová, 216 stran, 258 Kč

Patrick Woodhead:

Zapovězený chrám

Nové knihy

Dva horolezci z Londýna narazí v nedostupných a zakázaných částech himalájských hor na pradávné tajemství. Jejich dobrodružná cesta na vrchol hory, kterou nezaznamenává žádná z map, se prolíná s dramatickou cestou malého chlapce, jemuž je v patách tajná čínská policie. Kniha v sobě spojuje to nejlepší z Dana Browna a Clivea Cusslera.

Plus, přeložila Klára Mathé, 336 stran, 399 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám