Hlavní obsah

Nové album zní jako sedmdesátky, tvrdí Depeche Mode a pustili ven demo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská syntezátorová kapela Depeche Mode nedávno oznámila, že opět vyrazí na světové turné, během něhož nevynechá ani Prahu. Nyní se vynořují podrobnosti o novém albu skupiny, které má vyjít začátkem příštího roku. Z jejich v pořadí 13. studiovky je známá zatím jedna píseň, která má pracovní název Angel of Love a kterou depešáci nechali uniknout na internet.

Depeche Mode - Angel of love

 
Článek

„Hudebně to bude zhruba někde mezi elektronikou z desky Violator a vlivy blues či gospelu ze Songs of Faith and Devotion. Texty skladeb jsou o vztazích, vztazích ke světu, politice, pocitech, zda zapadáte či nikoliv," svěřil agentuře AFP zpěvák Dave Gahan.

„Na albu bude 12 skladeb. Dave napsal tři, já jsem původně napsal celkem 19 písní,“ doplnil autor drtivé většiny skladeb Depeche Mode, klávesista, kytarista a příležitostný zpěvák Martin Gore.

Ten zároveň pro belgickou rozhlasovou stanici RTBF uvedl několik postřehů ohledně nového alba. „Některé věci mají nádech 70. let, je tam skladba, která připomíná Roda Stewarta, jiné písně zase mají téměř nádech progresivního rocku,“ říká Gore, leader kapely, která v 80. letech pomohla definovat syntezátorovou hudbu a přišla už tehdy s řadou technologických postupů a prvků, které se používají i v současné elektronické hudbě.

Depeche Mode v Praze vystoupí 23. července 2013, nedočkaví skalní příznivci ale mají možnost zúčastnit se každoročního podzimního setkání fanoušků. Depeche Mode Friends Party se tentokrát koná v pražském klubu Rock Café v sobotu 24. listopadu, vedle tematicky naladěných DJs a videoprojekcí zde také zahraje živá kapela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám