Hlavní obsah

Nezávislá CD: Květy, Tata Bojs, Janů i Somr

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mimo svět globálních labelů vychází nová deska kapely Květy nebo DVD s koncertem Tata Bojs. V audio verzi si můžete vychutnat uznávaný román Ludvíka Vaculíka Sekyra nebo vyprávění Josefa Somra o Vánocích a znovu vycházejí staré hity Petry Janů.

Foto: kapelakvety.cz/Roman Franz

Skupina Květy

Článek

Osmého listopadu vychází nové album skupiny Květy Bílé včely u firmy Indies Scope Records na CD, na gramodesce i digitálně.

„Desku jsme točili u Ondřeje Ježka (je nejlepší!), který ji z velké části produkoval. Jsou na ní písně, které zrály dva roky. Některé ještě déle. Pro nás je v tom všem spousta magie, takže ani nevíme co ještě říct. Ať se vám líbí!“ vzkazují alternativní Květy.

Tata Bojs

Foto: Supraphon

Tata Bojs natáčeli na střeše Národního muzea

Pod názvem Ležatá Letná 2011 vydávají pražští Tata Bojs DVD s koncertem za účasti Clarinet Factory, Vladimíra 518 a taneční formace DekkaDancers. Ležatá Letná zároveň vychází i s bonusovým CD, na kterém se nachází téměř celý koncert jako audio záznam.

Samotné DVD obsahuje 18 písní, z toho kompletní sestavu Ležaté osmičky a další největší hity Tata Bojs. Do bonusů se dostaly jako přídavky koncertu další 3 hitovky, všechny 3 oficiální videoklipy k albu (Opakování, Usínací a Homo Demo) a trailer tohoto DVD.

Josef Somr

Foto: Jan Handrejch, Právo

Josef Somr

Josef Somr vypráví dětem i dospělým o vánočních tradicích a zvycích v různých koutech světa. Audiokniha Jak se slaví Vánoce ve světě vyšla na 2CD u vydavatelství Popron Music. Poutavý průvodce vánočním světem přináší pásmo vánočních příběhů a vánočních písní z 16 zemí.

„Už dlouho se o mně ví, že sice nepatřím k milovníkům Vánoc, ale i přesto jsem znovu rád  přijal nabídku, abych o Vánocích vyprávěl. Zatímco v loňském roce to byl historický příběh vánočních oslav pro děti a dospělé, tentokrát se vydáme za poznáním nejrůznějších podob vánočních svátků ve světě. Snad vám tahle nahrávka doplněná koledami a vánočními písněmi pomůže u vás doma v adventním období vytvořit příjemnou atmosféru očekávání Vánoc,“ řekl Somr.

Petra Janů

Foto: Václav Jirsa, Právo

Devátého listopadu vyjde velký výběr hitů Petry Janů Má pouť na 3 CD. Od rockových začátků přes záplavu hitů domácí i zahraniční provenience až po kontakt s muzikálovou scénou, vždy dokonale využívající velký hlas a vkusně dramatické podání.

Kompilace obsahuje maximum hitů, bigbít z období spolupráce s Otou Petřinou i Petrem Jandou, duety s výbornými partnery (V. Špinarová, H. Zagorová, J. Korn, J. Hanzlík, K. Gott), světová muzikálová témata i přibližně dvacítku snímků dosud nikdy nevydaných nebo na CD ještě neslyšených.

Ludvík Vaculík

Herec Jan Kačer načetl Vaculíkovu Sekyru, jeden z nejzásadnějších románů moderní české literatury. „Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší... Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil jsem se, jak velice dobře je to napsaná knížka. Je intenzivní a přesná. Realistická i fantaskní. Tu jsem mohl napsat jenom jednou. Ona je vždycky otázka, co autor napíše dál, když to hlavní napsal ve své první knížce,“ řekl kdysi Vaculík.

Reklama

Výběr článků

Načítám