Hlavní obsah

Filmové premiéry - Záblesky chladné neděle, Obchod pro sebevrahy, Občan K a Patrola

Právo, Věra Míšková

Režisér Ivan Pokorný (Expozitura, Kriminálka Anděl) natočil psychothriller Záblesky chladné neděle. Mezinárodně úspěšnou knihu Jeana Teulého Potřeby pro sebevrahy adaptoval do podoby svérázného animovaného muzikálu Obchod pro sebevrahy francouzský režisér dosud výhradně hraných filmů Patrice Leconte. Dokument režiséra Michala Dvořáka a skupiny Ztohoven zachycuje přípravy, průběh a vyvrcholení jejich projektu. Jake Gyllenhaal hraje hlavní roli v akčním filmu Patrola.

Upoutávka k filmu Záblesky chladné neděle (v kinech od 8.11.2012) Video: Bioscop

 
Článek

Záblesky chladné neděle 

Foto: Bioscop

Filmové premiéry

Kdesi na severočeské silnici mladá žena po vzrušené hádce vyskakuje z auta a stopne si náhodně projíždějící vůz. Jeho řidič si myslí, že Dora je prostitutka, a nabídne jí kšeft. Má zahrát při rodinné oslavě přítelkyni jeho mladšího bratra Martina. Dora nabídku přijme hlavně proto, aby unikla Richardovi. Klíčové situace se pak odehrávají na samotě, kde Martin s Dorou prožívají jakousi variantu hry kočky s myší.

Záblesky chladné neděle, ČR 2012, 92 min., thriller, režie: Ivan Pokorný, hrají: Adéla Petřeková, Robert Jašków, Kryštof Rimský, Jan Plouhar a další

Obchod pro sebevrahy

Foto: AČFK

Filmové premiéry

Příběh se odehrává ve městě, kde místní obyvatelé ztratili vůli k životu. Nejlépe prosperujícím obchodem je krámek Tuvacheových, který nabízí stovky zaručeně pomůcek pro sebevrahy. Poctivými, ručně uvázanými oprátkami počínaje přes ostré samurajské meče až po elegantní, vakuově zmražené muchomůrky zelené. Jenže majitelka krámku právě porodila synka, který je ztělesněním radosti ze života. Obchodem pro sebevrahy se začíná šířit nákaza...

Upoutávka k filmu Obchod pro sebevrahy (v kinech od 8.11.2012) Video: AČFK

Obchod pro sebevrahy, Francie, Kanada, Belgie 2012, animovaný muzikál, 79 min., režie: Patrice Leconte, mluví: Bernard Alane, Kacey Mottet Klein, Pierre-François Martin-Laval, Annick Alane a další.

Občan K

Foto: Aerofilms

Filmové premiéry

Členové skupiny Ztohoven si vyměnili občanské průkazy s počítačově upravenými fotografiemi a žili pod cizími jmény. Cílem jejich akce bylo upozornit na možnost manipulace s identitou člověka. Byli obžalováni z poškozování cizích práv, soud je však osvobodil. Diváci tak nahlédnou do životů jednotlivých členů, kteří poprvé odkládají anonymitu a jejichž pozměněné tváře jsou stále zaneseny v centrálním registru obyvatel.

Upoutávka k filmu k filmu Občan K (v kinech od 8.11.2012)Video: Aerofilms

Občan K, ČR  2012. dokument, 72 min., režie: Michal Dvořák

Patrola

Foto: HCE

Filmové premiéry

Brian Taylor a Mike Zavala jsou nerozlučná policejní dvojice, která dělá vše proto, aby se na konci hlídky vždy ve zdraví vrátili domů. Ale v ulicích South Central v Los Angeles si nemůžou být jisti absolutně ničím! Ve spleti modrých světel, houkajících sirén a adrenalinových situací jsme svědky spontánních a často humorných momentů dvou kolegů, mezi nimiž se utvoří pouto, díky kterému fungují v nebezpečných situacích jako sehraný tým. Vědí, že kdykoliv může přijít chvíle, kdy bude třeba nasadit vlastní život.

Upoutávka k filmu Patrola (v kinech od 8.11.2012) Video: Hollywood Classic Entertainment

Patrola, USA 2012 108 min., akční, režie: David Ayer, hrají: Jake Gyllenhaal, Michael Peňa a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám