Hlavní obsah

Týdně přijde do ČT až padesát námětů

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poté, co Česká televize otevřela dveře všem pro přijímání námětů, chodí každý týden zhruba třicet až padesát námětů, nápadů, podnětů, scénářů či synopsí na pořady. Všechny se musí zaevidovat a ČT s nimi dále pracuje.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Chystá se seriál Hotel Meteor v režii Jana Prušinovského a Miroslava Krobota (na snímku).

Článek

Letošní rok bylo evidováno 1632 námětů, 550 z nich bylo odmítnuto. „Od ledna do října schválila programová rada ČT do výroby 189 projektů, z toho 106 dokumentů, 26 hraných děl, 28 zábavných pořadů nebo večerů, 25 pořadů divadelní či hudební tvorby, dva pořady pro děti a dva animované projekty,“ uvedl na úterním představování nových projektů veřejnoprávní televize generální ředitel ČT Petr Dvořák. Na výrobu pořadů půjde půl miliardy korun.

Pro jarní a podzimní schéma 2013 chystá ČT například dvanáctidílný komediální seriál Hotel Meteor, ve kterém se v režii Jana Prušinovského a Miroslava Krobota představí soubor Dejvického divadla. Chystá se TV komediální film s pracovním názvem Neviditelní, který navazuje na „tradice vodníků v Čechách“ podle slavné filmové komedie Václava Vorlíčka z roku 1974. V hlavních rolích si zahrají Jiří Bartoška a Luděk Sobota.

ČT v těchto dnech natáčí Domeček z karet, což je časosběrný dokument o životě dětí a jejich mentálně postižených matek žijících v azylovém domově v Jiřetíně pod Jedlovou. O Vánocích půjde na obrazovku dokument o proslaveném lachtanovi z pražské zoo v době povodní 2002, nazvaný Gastonova cesta.

Reklama

Výběr článků

Načítám