Hlavní obsah

Skupina Kryštof se vrátila přímým přenosem

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na jaře 2011 absolvovala ostravská skupina Kryštof turné po českých a moravských kinech. Divákům promítla film o svých pádech i vzestupech a hrála k tomu naživo skladby, které dané období na plátně charakterizovaly. V létě pak stejný program nabídla na festivalu Rock for People a po dalších koncertech vyhlásila roční pauzu.

Foto: ČTK-Veronika Šimková

Ostravská skupina Kryštof.

Článek

Načala ji v říjnu, když ukončila všechny koncertní závazky. Stáhla se z pódií, užila si týdny volna a postupně sešikovala síly k tomu, aby připravila a zrealizovala nové album Inzerát.

Producenta pro ně si našla na inzerát. Američan Yaron Fuchs dal novince příjemnou podobu, na které zachoval zvuk formace a současně jej učinil dynamičtější. Když před čtrnácti dny album vyšlo, nebylo pochyb o tom, že se Kryštof vrací na scénu ve velké parádě.

Potvrdil to trochu utajeným nedělním koncertem v pražském klubu Rock Café. Pozval na něj své nejvěrnější fanoušky z celé republiky a přehrál jim nové album písničku po písničce. Nepřišli sice hosté v duetech, ani Jarek Nohavica (v písničce Křídla z mýdla), ani Tomáš Klus (Cesta), a byť vystoupení provázela nervozita, daná i tím, že portál Seznam.cz přenášel koncert naživo, šlo o povedený večer.

Sledovalo ho na internetu více než pětadvacet tisíc diváků. Kromě novinek se dočkali i předání zlaté desky za prodej Inzerátu po čtrnácti dnech a nakonec také několika přídavků v podobě hitů, které kapela prezentovala v minulosti.

Byli rovněž pozvaní na tři únorové koncerty, na nichž bude Kryštof jako exkluzivní host doprovázet písničkář Nohavica. Především ale byli svědkem toho, jak si kapela koncert ve vší umělecké náruživosti užila. Byl to totiž její návrat po roce. Návrat, jenž připomněl, že Kryštof činí každý svůj krok s rozmyslem a upřímnou snahou nebýt tuctový. A vrátit se přímým přenosem z poměrně malého klubu a dostat přitom ještě zlatou desku tuctové také není.

Reklama

Výběr článků

Načítám