Hlavní obsah

Divadelníci uvedou hru o Winehousové, o filmu se šušká

Novinky, Stanislav Dvořák

Dánské královské divadlo uvede příští rok hru o Amy Winehousové. Připomene tragický osud předčasně zesnulé zpěvačky, která je kritikou považována za největší britskou hvězdu 21. století. Zemřela v roce 2011.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Zpěvačka Amy Winehousová

Článek

Ve hře prý zazní hudba ze dvou studiových alb Amy Winehousové (Frank a Back To Black). Má pojednávat hlavně o enormním tlaku tisku a veřejnosti, který mladá hvězda špatně snášela. Psychicky labilní Winehousová byla trémistka, často pila a fetovala i před vystoupením. Říkalo se, že její koncerty byly buď geniální, nebo katastrofální (když přišla opilá).

Mluvčí rodiny Winehousových uvedl, že s tímto projektem nemají nic společného.

Premiéra se chystá v Kodani v sále s kapacitou 220 lidí na 30. ledna 2013. Zpěvačku ztvární 29letá herečka Johanne Louise Schmidtová.

Když byla Amy loni nalezena mrtvá ve svém domě v Camdenu (sever Londýna), bylo jí pouhých 27 let. Krátce po smrti se vyrojily i spekulace o filmu. Dosud se sice žádný nenatáčí, ale americké a britské bulvární servery naznačují, že se něco chystá.

Řada producentů už prý projevila o její životní příběh zájem a v souvislosti s tím se v médiích objevila jména hereček jako Keira Knightleyová a Scarlett Johanssonová.

“Hodně se mluví o filmu a není nouze o producenty. Keira Knightleyová vypadá jako favoritka na roli Amy, ale dokud není hotov scénář, nic se nerozhodne," řekl serveru Showbizspy nejmenovaný člověk z Hollywoodu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám