Hlavní obsah

Premiéru Bonda navštívil princ Charles, zpěvačka Adele zůstala doma

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýnská premiéra filmu Skyfall, nového příběhu agenta 007, proběhla v úterý večer. Zatímco princ Charles a jeho manželka potvrdili účast, pop hvězda Adele, která nazpívala ústřední filmovou píseň, nepřišla.

Foto: MGM/Columbia

Skyfall přinese retro auta a atmosféru 60. let.

Článek

Adele, která je momentálně nejzářivější popovou hvězdou Velké Británie, byla jasnou volbou pro bondovský soundtrack. Propagačních akcí se neúčastní, protože nedávno porodila a užívá si raději rodinu.

Dostavila se však hlavní hvězda, herec Daniel Craig, a s ním i Judi Denchová, filmový padouch Javier Bardem, Ralph Fiennes, Naomie Harrisová nebo Ben Whishaw. Také režisér nové bondovky Sam Mendes nesměl chybět.

Foto: Profimedia.cz

Adele

Mnohé překvapilo, že velkorozpočtové akční retro režíruje právě on, Mendes totiž není typickým režisérem akčních blockbusterů. Natočil třeba mimořádně oceňovaný psychologický snímek Americká krása s Kevinem Spaceym, drama Nouzový východ a  nenápadný, ale velmi kvalitní rodinný indie snímek Všude dobře, proč být doma. Známé je také jeho gangsterské drama ze třicátých let Cesta do zatracení.

Peníze pro vysloužilé Bondy

Princ Charles si přál, aby peníze, které premiéra vydělá, šly nadaci, jež podporuje bývalé zaměstnance britských tajných služeb. James Bond tak podpoří bývalé "kolegy".

Premiéra proběhla v Royal Albert Hall, kde se konají koncerty a také zde proběhla premiéra bondovky Die Another Day v roce 2002.

Podle britských recenzí je nový Bond ve skvělé formě. Deníky Daily Mail a The Times daly filmu pět hvězdiček z pěti. The Telegraph píše, že nechybí poklidnější, hlubší scény,  ani nejkrásnější akční sekvence za padesát let. Podle deníku Independent, který dal čtyři hvězdičky z pěti, jsou postavy hlubší, než jsme zvyklí, i když se film už trochu opakuje.

Skyfall je 23. bondovkou. Do běžných kin půjde 26. října.

Reklama

Výběr článků

Načítám