Hlavní obsah

Erotický symbol 70. let, představitelka Emmanuelle, podlehla rakovině

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Amesterdam
Aktualizováno

Herečka Sylvia Kristelová, kterou proslavila role v erotickém filmu Emmanuelle, zemřela v šedesáti letech na rakovinu. Uvedla to ve čtvrtek agentura AFP. Nizozemská herečka byla od léta v kómatu v nemocnici.

BEZ KOMENTÁŘE: Upoutávka na erotický film Emmanuelle z roku 1974Video: Alain Siritzky Productions

 
Článek

"Zemřela v noci ve spánku," řekla AFP Marieke Verharenová z agentury Features Creative Management, která herečku zastupovala.

V létě byla nalezena ve svém bytě v Amsterodamu v bezvědomí po mozkové mrtvici. [celá zpráva]

"Zemřela v noci ve spánku," řekla AFP Marieke Verharenová z agentury Features Creative Management, která herečku zastupovala.

Herečka navíc trpěla rakovinou plic a jícnu, se kterou bojovala od roku 2002. Údajně měla i metastázy v játrech.

Kristelovou proslavil erotický film Emmanuelle z roku 1974, který popisoval divoká sexuální dobrodružství vdané Evropanky žijící v Asii. Film byl mimořádně úspěšný, v Paříži se promítal 13 let. Kultovní snímek se dočkal o rok později pokračování Emmanuelle 2, v roce 1977 byl natočen snímek Sbohem, Emmanuelle. Naposled si slavnou erotickou hrdinku zahrála ve čtvrtém pokračování filmu. U nás se objevovaly i počeštěné podoby jména - Emanuela.

Foto: Profimedia.cz

Sylvia Kristelová jako Emanuela

Objevila se i ve snímcích Nahá bomba a Milenec Lady Chatterleyové, kde hrál sex taky velkou roli. Zahrála si však i v Chabrolově snímku Alenka aneb Poslední útěk (Alice ou le derniére fugue), který je inspirován Alenkou v říši divů.

V roce 2006 vydala svou biografii, v níž popsala své problémy s alkoholem a drogami.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám