Hlavní obsah

George Michael ruší koncerty, stále nepřekonal trauma ze smrtelné nemoci

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák George Michael, který se minulý rok ve Vídni léčil s velmi vážným zápalem plic, začal zase rušit koncerty, konkrétně australské turné. Jeho boj o život v nemocnici v něm prý zanechal takové trauma, že turné psychicky nezvládá.

Foto: Právo

George Michael

Článek

George Michael uvedl, že turné ruší kvůli "velké úzkosti", která souvisí s jeho loňskou nemocí. Toto rozhodnutí mu prý téměř "zlomilo srdce", ale nemůže jinak. Ještě odzpívá pár koncertů ve Velké Británii, ale tím končí. Pak se půjde léčit.

"Snažil jsem se zahnat prací trauma, před kterým mě lékaři, kteří mi zachránili život, varovali. Doporučovali naprostý klid a posttraumatické poradenství, které se používá v takových případech. Mylně jsem se domníval, že mi muzika a vystupování před lidmi přinese takovou radost, že to už bude sama o sobě terapie," popsal Michael.

V poslední době několikrát vystoupil v Evropě, ale cítí se přesto špatně. "Bohužel jsem podcenil, jak těžký bude tento rok."

Minulý podzim bylo zrušeno jeho The Symphonica tour jen pár hodin před koncertem ve Vídni. Zpěvák zkolaboval, byl hospitalizován a měsíc bojoval o život. Diagnostikovali mu velmi vážnou formu zápalu plic. Jeho stav byl tak špatný, že mu zakázali převoz do Británie, protože i cesta by ho mohla ohrozit na životě.

Britský zpěvák později napsal o své nemoci skladbu White Light. Má být poděkováním lékařům.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám