Hlavní obsah

George Michael píše o své nemoci v nové skladbě

Právo, Šárka Hellerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský zpěvák George Michael píše písničku o tom, jak loni na podzim bojoval o život ve vídeňské nemocnici. V listopadu byl totiž nucen v Rakousku přerušit své právě probíhající turné, které začalo v srpnu 2011 koncertem v pražské Státní opeře, a s vážným zápalem plic se odevzdat do rukou lékařů.

Foto: Profimedia.cz

George Michael

Článek

V nemocnici pak ležel déle než měsíc a jeho stav byl velice vážný. Do médií prosákly i informace, že se nachází v kritickém stavu, což později sám potvrdil. Turné nazvané Symphonica, které mělo být jeho velkým návratem po třech letech na scénu, bylo okamžitě přerušeno. Z nemocnice byl propuštěn před vánočními svátky, které už oslavil doma.

Nyní se cítí dobře, ale na problematické chvíle svého života nezapomněl. Pracuje prý na skladbě, ve které se s posluchači podělí o pocity, jež měl v nemocnici. „Byl to nejhorší měsíc v mém životě,“ konstatoval.

Koncertní turné bude od září

„Tento týden jsem nahrával ve studiu. Jsem připraven popsat všechno, co se stalo ve Vídni, a jak vděčný jsem osudu za to, že stál při mně.“ Na Twitter napsal, že nová skladba ponese název White Light a její obsah přiblíží jeho pobyt v nemocnici.

„Děkuji všem, kdo jste mě v té době podporovali a mysleli jste na mě. Nemohu se vám odvděčit jiným způsobem než hudbou. Začal jsem pracovat na písni White Light, která bude o těch těžkých chvílích i o mé vděčnosti vám,“ napsal.

Nedávno rovněž oznámil, že od září bude v přerušeném koncertním turné pokračovat vystoupením ve Vídni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám