Hlavní obsah

Nová DVD: Tenkrát na Západě, Vojna a mír, Sabrina, StreetDance 2 a Tohle je ráj

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Precizně zrestaurovanou i původní verzi slavného filmu Sergia Leoneho Tenkrát na Západě najdete na jednom DVD, vydaném ke 100. výročí studia Paramount. V edici největší filmové klenoty vychází dva filmy s Audrey Hepburnovou: Vojna a mír a romantická komedie Sabrina. V pokračování StreetDance navštívíte nejkrásnější evropská města. A do Atlanty se chce odstěhovat ústřední pár komedie Tohle je ráj.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Tenkrát na Západě

Nová DVD

Velkolepý film Sergia Leoneho s úchvatnou Claudií Cardinalovou v hlavní ženské roli patří mezi nejoceňovanější díla westernového žánru. Ve výpravném příběhu o chamtivosti, cti a odplatě, zasazeném do doby na sklonku éry Divokého západu, jsou tři protřelí pistolníci vtaženi do konfliktu o jediný zdroj vody ve vyprahlé pustině. Ve své vůbec nejzápornější roli nájemného vraha Franka zazářil Henry Fonda. Nechvalně známého banditu Čejena křivě obviněného z vraždy hraje Jason Robards a jako záhadný samotář Harmonika odhodlaný vykonat pomstu za dávnou křivdu je tu Charles Bronson.

Tenkrát na Západě, Itálie, USA, 1968 Western, 159 min., režie: Sergio Leone, hrají: Henry Fonda, Claudia Cardinalová, Jason Robards, Charles Bronson, a další...

Vojna a mír

Nová DVD

Americký film Vojna a mír vznikl podle stejnojmenné předlohy spisovatele Lva Nikolajeviče Tolstého. Děj se odehrává v době napoleonských válek, křehkou a půvabnou Natašu Rostovovou ztvárnila Audrey Hepburnová. Úlohu nevyrovnaného, rozevlátého Pierra Bezuchova ztělesnil Henry Fonda, knížete Andreje Bolkonského hraje Mel Ferrer. Roli světáka Anatola Kuragina představuje Ital Vittorio Gassman, lehkovážnou a nevěrnou Helenu Kuraginovou vytvořila švédská filmová hvězda Anita Ekbergová.

Vojna a mír, USA, Itálie, 1956, drama, válečný, romantický, historický, 199 min., režie: King Vidor, hrají: Audrey Hepburnová, Henry Fonda, Mel Ferrer, Herbert Lom, Vittorio Gassman, Oskar Homolka, Helmut Dantine, Barry Jones, Anita Ekbergová a další.

Sabrina

Nová DVD

Sabrina je chudé děvče, které bydlí v sousedství bohaté rodiny. V dětství si vysnila podobně luxusní svět, a aby to nebylo tak jednoduché, zamilovala se do jednoho ze dvou bohatých sousedů. Ti si ji však moc nevšímají a tak ji ani po letech nepoznají, když se náhodně setkají v jednom z místních obchodů. Ze Sabriny je krásná žena, která oba rázem okouzlí, jenže háček je v tom, že ona miluje Davida a do ní se zamiluje Linus ...

Diváci si možná ještě pamatují na Sabrinu v podání Julie Ormondové, tou první však byla právě Hepburnová v režii nedostižného Billyho Wildera.

Sabrina, Romantický, Komedie, USA, 1954, 109 min., režie: Billy Wilder, hrají: Audrey Hepburnová, Humphrey Bogart, William Holden, Walter Hampden, John Williams, a další.

StreetDance 2

Nová DVD

Ash nadevše miluje streetdance a touží porazit nejlepší taneční skupinu na světě. Proto se svým novým kamarádem Eddiem vyráží hledat špičkové tanečníky z celé Evropy a v Paříži se při tom zamiluje do Evy, překrásné tanečnice salsy. Nechte se tedy okouzlit velkolepým spojením pouličního tance a latiny.

Streetdance 2, USA 2012, drama/hudební/romantický, 85 min., režie: Max Giwa, Dania Pasquini, hrají: Hrají: Tom Conti, George Sampson, Sofia Boutella

Tohle je ráj

Nová DVD

Toužíte někdy uniknout před shonem velkoměsta? George a Linda žijí v neustálém stresu na Manhattanu. Když George přijde o práci, jedinou možností je odstěhovat se do Atlanty, kde bydlí Georgeův nesnesitelný bratr. Cestou ale dvojice náhodou narazí na Elysium, idylickou komunitu, která se snaží žít po svém. Bude pro ně Elysium znamenat tolik potřebný nový start, nebo způsobí jenom další potíže?

Tohle je ráj, USA, 94 min., režie: David Wain, hrají:  Paul Rudd, Jennifer Anistonová, Justin Theroux, Alan Alda, Malin Åkerman, Ken Marino a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám