Hlavní obsah

V listopadu vyjde koncert Led Zeppelin na DVD a CD

Novinky, Stanislav Dvořák

V několika podobách vyjde 19. listopadu koncert Led Zeppelin z roku 2007, kdy kultovní rockeři vystoupili po 27 letech. Akce byla o to vzácnější, že dnes už spolu opět nevystupují a vylučují comeback.

Foto: Právo

Zpěvák Robert Plant

Článek

Výjimečný koncert Celebration Day bude možné vidět i v některých kinech (celosvětová premiéra se koná 17. října). Odehrál se v prosinci 2007 v londýnské O2 Aréně a šlo o vzpomínku na jejich slavného producenta a zakladatele Atlantic Records Ahmeta Erteguna.

Se zpěvákem Robertem Plantem, kytaristou Jimmy Pagem a basákem Johnem Paulem Jonesem vystoupil syn původního bubeníka Jason Bonham. Přehráli nejstarší a nejzásadnější hity jako Whole Lotta Love, Rock And Roll, Stairway To Heaven, Good Times Bad Times, Ramble On, Black Dog, Trampled Under Foot, Nobody’s Fault But Mine, No Quarter, Since I’ve Been Loving You a Dazed and Confused.

Bitva o vstupenky

Vstupenky na tento koncert se na černém trhu prodávaly za astronomické ceny. Na 20 miliónů fanoušků se je pokusilo získat (tisíckrát víc, než je kapacita haly). Skupina předtím společně neodehrála celý koncert už od smrti bubeníka Johna Bonhama v roce 1980.

Toto jednorázové vystoupení mělo uctít památku Ahmeta Erteguna, který v roce 1968 podepsal smlouvu se začínajícími Led Zeppelin, přestože je předtím nikdy neslyšel. I díky Ertegunovi pak rockoví klasici prodali po celém světě přes 300 miliónů alb.

Film Celebration Day bude uveden 17. října v 1500 kinech ve více než čtyřiceti zemích světa naráz. Následovat budou slavnostní premiéry v Londýně, Los Angeles, New Yorku a dalších velkých městech. Vstupenky bude možno získat od 13. září prostřednictvím ledzeppelin.com.

Celebration Day pak vyjde v různých video a audio verzích 19. listopadu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám