Hlavní obsah

Dirigent Zubin Mehta přijede na festival Dvořákova Praha

Právo, Vladimír Říha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncertem Lucemburská filharmonie začíná v sobotu 8. 9. v pražském Rudolfinu pátý ročník hudebního festivalu Dvořákova Praha.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Novorenesanční budova Rudolfina ožije hudebním festivalem Dvořákova Praha.

Článek

Až do 22. září nabídne dvacet koncertů, včetně recitálů a jednoho koncertu pro mládež. Největší událostí bude účast indického dirigenta Zubina Mehty, který přijede s drážďanskou Staatskapelle, která se vrací do Prahy po šesti letech. Mehta, patřící do světové první pětky dirigentů, u nás nevystoupil přes dvacet let.

„O jejich koncert spolu se zahajovacím a závěrečným koncertem je největší zájem,“ tvrdí intendant festivalu Vladimír Darjanin.

Zahraje Gilles Apap

Diváci by si neměli nechat ujít ani koncert francouzského „crossoverového“ houslisty Gillese Apapa, jeho krajana klavíristy Jean-Yvesa Thibaudeta či sopranistky Mariny Rebekové.

„A přivezeme několik mladých objevů do řady Debuty,“ doplňuje výkonný ředitel Jaromír Manda. Mezi nimi bude i patnáctiletý houslista Callum Smart. Až z Venezuely dorazí mládežnický orchestr z Caracasu plný živelné energie.

Rezidenčním orchestrem je opět Česká filharmonie s pěti koncerty. S ní vystoupí i oba známí francouzští bratři Capuconové (Gautier a Renaud) v Beethovenově trojkoncertu. ČT přenáší zahajovací koncert, festival ale zrušil zpravodajské pořady Echa festivalu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám