Hlavní obsah

Nové knihy: Beckerová, Mazettiová, Baxter, McCleenová, Lieber

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové knihy tohoto týdne nabízejí bohatou žeň překladové literatury. Začínáme románem slovenské spisovatelky Zdenky Beckerové týkajícího se i čs. dějin. Následují humorný příběh švédské autorky Katariny Mazettiové a historický román Američana Stephena Baxtera. Detektivky píše v New Yorku žijící Tom Harper, což je pseudonym Edwina Thomase, následuje německý prozaik Veit Heinichen a Američané Clive Cussler a Jack Du Brul, Sara Shepardová, Karen Roseová i Lincoln Child. Příběh určený nejen mladším generacím, považovaný za událost anglicky psané scény, je dílem Britky Grace McCleenové.

Článek

Zdenka Beckerová:

Kolombina

Nové knihy

Silvie Goralová žije s mámou Klárou v rodinném domku na okraji města. Ve vedlejším domě bydlí sestřenice Tereza Poláková se syny Gregorem a Danielem. Všechny tři děti, protože nemají otce, vyrůstají jako sourozenci se dvěma mámami. Rodinná idyla se začne bortit, když si mámy usmyslí, že by se Silvie a Gregor měli vzít, aby pozemky zůstaly pěkně pohromadě. Ale děti mají jiné plány – Silvie miluje Daniela a Daniel jí a také holuby, které mu daroval zdejší farář.

Pan Matúš, ve vsi oblíbený, si dárky kupuje mlčení chlapců-ministrantů, které sexuálně obtěžuje. Když Daniel v noci na 21. srpna 1968 zmizí, Silvie tuší, že to nesouvisí jen s okupací Československa. Vydá se ho hledat do Rakouska a Ameriky...

Akropolis, přeložila Hana Linhartová, 168 stran, 249 Kč

Katarina Mazettiová:

Šťastně až do smrti

Nové knihy

Humorný román vypráví o nečekané lásce mezi lidmi z různých vrstev společnosti a o tom, jak je těžké rozdíly překonat a žít spolu šťastně až do smrti. Mladý bohatý počítačový expert Janne žije bujarým a bezstarostným životem donchuána, dokud se nesetká se svobodnou matkou Marianou, která obrací každou korunu. Ani ve snu by ho nenapadlo, že se zamiluje zrovna do ní – chudé ženské po třicítce se dvěma otravnými dětmi, které má neustále v patách.

Motto, přeložila Eva Nováčková, 200 stran, 219 Kč

Stephen Baxter:

Dobyvatel

Nové knihy

Dobyvatel je historickým románem se strhujícím dějem, který osvětluje temnou epochu britských dějin a s vervou ji oživuje. Doba, kdy končí síla Říše římské a povstává nová moc, doba plná násilí a krveprolévání, byla také obdobím uměleckých výbojů a časem budování národa a pokládáním základů zákona.

BB art, přeložil Václav Viták, 384 stran, 99 Kč

Tom Harper:

Rytíři kříže

Nové knihy

Rytíři z celé Evropy se vydali ve svatém zápalu na křížovou výpravu, aby dobyli Jeruzalém, ale cestou se musí zmocnit Antiochie, města v tureckém držení. Při jejím vleklém obléhání je trápí hlad a choroby a sami se dostávají do prudkých sporů, při nichž dojde i k záhadným vraždám. Není v pozadí nová kacířská sekta? To má vyřešit byzantský „detektiv“ Demetrios Askiates, s pomocí lékařky Anny a věrného varjažského žoldnéře Sigurda. Tyto postavy známe z předchozí Harperovy knihy, Mozaiky stínů, na niž Rytíři kříže volně navazují.

BB art, přeložil Pavel Vereš, 328 stran, 299 Kč

Veit Heinichen:

Klid mocných

Nové knihy

Jedné noci se komisař Laurenti vrací do Terstu z konference o bezpečnosti. Ve vlaku je zavražděn jistý Marzio Manfredi. Vyšetřování vraždy znamená pro Laurentiho jen další starost, kterých má už tak nad hlavu. Musí hlavně zabezpečit oslavy rozšíření schengenského prostoru. Ilegální skupina, nejspíše pravicově zaměřená, protestuje proti prodeji rozsáhlých pozemků na pobřeží Jaderského moře a hrozí smrtí jednomu z účastníků oslav, známému spekulantovi na mezinárodních trzích. Jeho syn Sedem se navíc zamiloval do Laurentiho asistentky Piny, která se tak nevědomky dostává přímo do středu velkého víru…

Host, přeložila Blanka Nováková, 320 stran, 269 Kč

Clive Cussler, Jack Du Brul:

Džungle

Nové knihy

Juan Cabrillo a posádka lodi Oregon, na pohled zchátralého nákladního plavidla, které je však vybavené supermoderním špionážním zařízením, zbraněmi a revolučním pohonem, už prošli mnoha nebezpečnými dobrodružstvími. Džungle má však mnoho podob, podobají se jí i temné myšlenky muže prahnoucího po celosvětové nadvládě. Hrozí ničivá nová zbraň použitá v Číně ve 13. století, nutná je záchrana mladého chlapce uneseného Talibánem do zasněžených hor u afghánsko-pákistánské hranice, a hledá se žena ztracená v džunglích severního Thajska a Myamaru… Pro Cabrilla a jeho organizaci se události propojí v největší hrozbu pro bezpečnost Spojených států, jakou země kdy poznala.

BB art, přeložil Ondřej Duha, 304 stran, 299 Kč

Sara Shepardová:

Hra lží

Nové knihy

Když se Emmin nevlastní bratr vytasí s videem, které objevil na internetu, Emma je v šoku. Že někdo natáčí na video vraždu mladé dívky, to by ještě skousla – nejspíš se jedná o nějakou stupidní hru. Jenomže ta dívka vypadá úplně stejně jako ona! Kdo to může být? Že by Emma měla dvojče a nevěděla o tom? Vzhledem k tomu, že strávila skoro celý život v pěstounské péči, je to docela možné. Po krátkém pátrání Emma zjistí, že má opravdu sestru jménem Sutton, a rozjede se za ní. Než se však dívky stačí sejít, Sutton záhadně zmizí a Emma začíná mít neblahé tušení, že vražda na videu nebyla jen hra…

BB art, přeložila Michaela Krýslová, 224 stran, 229 Kč

Karen Roseová:

Zemři

Nové knihy

Detektiv Vito Ciccotelli má po objevení těla mladé ženy podezření, že obětí je víc. S pomocí archeoložky Sophie nachází několik hrobů, těla uvnitř nesou stopy krutého mučení. Některé hroby jsou ale prázdné, je zřejmé, že vrah ještě zdaleka neskončil.

BB art, přeložila Ivana Nuhlíčková, 392 stran, 99 Kč

Lincoln Child:

Ledová kletba

Nové knihy

Lincoln Child splétá nejmodernější poznatky vědy s indiánskými legendami a úžasnou ledovou krajinu do napínavého dobrodružného románu a využívá veškerých dovedností a pozornosti k detailům, jež mu získaly zástupy příznivců.

BB art, přeložil Zdík Dušek, 312 stran, 99 Kč

Grace McCleenová:

Skvostná země

Nové knihy

Skvostná země je miniaturní svět, takový, jaký si vysnila desetiletá Judith McPhersonová. Holčička si z kelímků od jogurtu, provázků a věcí nalezených na ulici vytváří svůj vlastní soukromý svět, kam nemůže zlo a smůla. Toho si užije dost venku, v tom skutečném světě -- maminka jí zemřela, otec je oddaným stoupencem náboženské sekty a malou Judith kvůli tomu šikanují ve škole. Dětské prožívání nelítostnosti světa je zcela autentické, neboť autorka sama před lety prošla stejným martyriem na velšském venkově.

Argo, přeložila Kateřina Novotná, 298 Kč

Freya Northová:

Kolotoč snů

Nové knihy

Petra Flintová a Arlo Savidge do sebe byli v pubertě zamilovaní, ale nikdy si to neřekli. Teď, o mnoho let později se v malé cukrárně opět potkají. Využijí druhou šanci? Opravdu stará láska nerezaví?

BB art, přeložila Eva Brožová, 368 stran, 99 Kč

Guy Bass:

Záplaťák

Nové knihy

V opuštěném hradu žije podivínský profesor, čistě z vědeckého zájmu vyrábí v tajnosti růžné příšerky, aniž by občas sám věděl, co to vlastně vynalézá. Ještěže je tu pomocník slátaný z odpadu – Záplaťák. Díky němu vládne na hradě mezi příšerkami dobrá nálada. Idyla ale nepotrvá věčně, zlý ředitel kočovného cirkusu už přemýšlí, jak na příšerkách zbohatne…

Albatros, přeložil Martin Pokorný, 192 stran, 189 Kč

Larry Lieber:

Indiana Jones: Další dobrodružství 2

Nové knihy

Nad Evropou se zlověstně stahují mračna války. Svět zachvátila velká hospodářská krize. Ale v komiksových Dalších dobrodružstvích Indiany Jonese touhu světoběžnického archeologa po dobrodružství a nových objevech nic nezdolalo.

BB art, přeložila Michaela Macková, 368 stran, 890 Kč

Reklama

Výběr článků

Načítám