Hlavní obsah

Michael J. Fox točí komediální seriál o Parkinsonově chorobě, kterou trpí

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herec Michael J. Fox (Zpátky do budoucnosti) léta trpí Parkinsonovou chorobou a omezoval kvůli tomu své pracovní nasazení. Teď se prý chce vrátit ke hraní na plný úvazek v novém seriálu.

Foto: Profimedia.cz

Michael J. Fox

Článek

Fox bude hrát otce tří dětí, který bude mít stejný hendikep jako on. V posledních letech herec skoro nepracoval, jen občas se objevil v seriálech (Dobrá manželka, Phineas a Ferb). Nový sitkom je první dlouhodobý závazek po delší době, k němuž se upsal. Televize NBC uvedla, že herec je velmi hovorný a optimistický.

"Nemám pochyby o tom, že postava, kterou vytvoří a postavičky barvité rodiny kolem něj budou ihned rozpoznatelné a legrační," řekl manažer NBC Robert Greenblatt.

Michael J. Fox začínal hrát už koncem sedmdesátých let a hlavní průlom zažil díky filmu Návrat do budoucnosti, který se dočkal ještě dvou pokračování. Ke známějším snímkům patří také Doktor Hollywood, Oběti války nebo Interstate 60.

V průběhu desetiletí točil také mnoho televizních seriálů, třeba Scrubs, Všichni starostovi muži nebo Příběhy ze záhrobí. Za seriál Spin City dostal cenu Emmy a tři Zlaté glóby.

Před dvanácti lety musel odejít

V roce 1991 mu byla diagnostikována Parkinsonova choroba a kolem roku 2000 herec částečně odešel na odpočinek. Založil nadaci, která se zabývá osvětou i zlepšením léčby tohoto závažného onemocnění.

Nový seriál bude zřejmě volně inspirován jeho osobním životem a začne se točit letos, jména dalších herců ale nejsou známa. V květnu Fox prohlásil, že nové léky mu pomáhají nemoc lépe zvládat, a proto může pracovat.

"Přivést Michaela J. Foxe zpátky do NBC je ta nejvyšší pocta," dodal Robert Greenblatt. "Jsme nadšení, že se vrací domů jedna ze skvělých televizních hvězd."

Reklama

Výběr článků

Načítám