Hlavní obsah

Filmové premiéry: Svatá čtveřice, 7 dní v Havaně

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden vstupují do kin pouze dva filmy, Vieweghova a Hřebejkova komedie Svatá čtveřice a povídkový film 7 dní v Havaně, který v kubánském hlavním městě natočilo sedm režisérů, z nichž každý měl k dispozici jeden den.

Upoutávka na film Svatá čtveřice (v kinech od 23.08.2012)Video: Bontonfilm

 
Článek

Svatá čtveřice

Foto: Bontonfilm

Filmové premiéry

Michal Viewegh napsal a Jan Hřebejk natočil napsal příběh o dvou párech, které se rozhodly vyřešit ubíjející stereotyp manželské erotiky poměrně originálním způsobem.

Kolegové elektrikáři Ondra a Vítek dostanou nabídku na exotickou „brigádu“ na karibském ostrově, kde hurikán poničil elektrické vedení. Oba kamarádi a sousedi z dvojdomku jsou spokojení chlapi, kteří trpí jen zmíněnou postelovou nudou.

Když jim tedy osud hodí rukavici v podobě zahraniční cesty, zvednou ji oni i jejich ženy, a do Karibiku je doprovodí. A právě tam, v exotickém ráji, se v jejich hlavách zrodí plán, po kterém už jejich sexuální život nebude nikdy stejný. A nudný.

Svatá čtveřice, ČR 2012, komedie, režie: Jan Hřebejk, hrají: Jiří Langmajer, Hynek Čermák, Viktorie Čermáková, Marika Procházková, Luděk Munzar a další.

7 dní v Havaně

Foto: HCE

Filmové premiéry

Pondělí natočil Benicio Del Toro jako příběh amerického mladíka, který se rozhodne využít nabídku taxikáře a zažít netradiční okružní jízdu Havanou. V úterý přijíždí v režii Pabla Trapera Emir Kusturica převzít ocenění za své dílo. Jeho osobní život je v troskách, a pomoc najde u řidiče, z něhož se vyklube skvělý trumpetista. Středu věnoval Julio Medem kubánské zpěvačce Cecilii, která se nemůže rozhodnout mezi slibnou kariérou ve Španělsku a životem v Havaně.

Upoutávka na film 7 dní v Havaně (v kinech od 23.08.2012) Video: Hollywood Classic Entertainment

Elia Suleiman a čtvrtek: palestinský novinář má za úkol udělat rozhovor s prominentní kubánskou osobností. Pátek v podání Gaspera Noého: rodiče atraktivní afro-kubánské školačky Yamilslaidi jsou přesvědčeni, že jejich dceru zbaví očistný rituál kletby: lásky k dívkám. Sobotu natočil Juan Carlos Tabío jako jeden obyčejný den v životě Mirty, která se snaží zajistit potřeby své rodiny. V neděli jde podle Laurenta Canteta o to, zda se podaří Marthě a jejím sousedům uspořádat obřad pro Pannu Marii.

7 dní v Havaně, Francie/ Španělsko 2012, drama, 129 min., režie: Laurent Cantet, Benicio Del Toro, Julio Medem, Gasper Noé, Elia Suleiman, Juan Carlos Tabío, Pablo Trapero, hrají: Josh Hutcherson, Daniel Brühl, Emir Kusturica, Elia Suleiman, Melissa Rivera, Jorge Perugorría, Mirta Ibarra, Vladimir Cruz a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám