Hlavní obsah

Designblok s týdnem módy ovládne Kafkův dům i kostel

Právo, Kateřina Farná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nadcházející 14. ročník přehlídky designu a módy v Praze Designblok se odehraje od 1. do 7. října. Obsadí několik paláců a historických lokalit v centru města.

Foto: Kristina Hrabětová

Ředitelka Designbloku Jana Zielinski

Článek

Superstudia budou umístěna v Clam-Gallasově paláci a v Kafkově domě u Staroměstského náměstí, Openstudio zaměřené na mladé talenty obsadí Šporkovský palác a Fashion Week ovládne primátorovu rezidenci a kostel svatého Šimona a Judy.

„Hlavní novinkou je otevření superstudia specializovaného pouze na interiérový design, které bude v Kafkově domě. Zde by měli hledat inspiraci především ti, kteří si zařizují domov. Součástí výstav nejlepších českých a světových výrobců designu bude i italské patro. K Designbloku se totiž připojuje i Týden italského designu v Praze,“ přibližuje koncepci ředitelka Designbloku Jana Zielinski.

„Velké projekty připravují značky Vitra, Hans Grohe, Konsepti, Lasvit a Nendo, Preciosa, Ton, novou kolekci představí Ikea. Zajímavý projekt s Denisou Novou a Liběnou Rochovou chystá také Simple Concept Store nebo Brokis a Lucie Koldová. A Maxim Velčovský navrhuje skulpturu na Václavské náměstí,“ prozrazuje Zielinski.

Hvězda ze Španělska

Zatím největší oznámenou hvězdou je španělská architektka a designérka Patricie Urquiolaová: „Přiletí na pozvání Konsepti, Hans Grohe a Brother and Duck. Vím, že všechny tři zmíněné firmy to stálo obrovské úsilí, je to jedna z nejvytíženějších designérek. Na Designblok si vyhradila tři dny a my z toho máme velkou radost.“

Z Nizozemska dorazí mladá designérka Mieke Meiersová, dále budou vystavovat Olgoj Chorchoj, Jiří Pelcl, Klára Šumová, Jan Plecháč a Henry Wielgus, novou značku uvede Gabriel Vach a značný prostor dostane autorský šperk.

„Na mole od architekta Jana Rosického uvidíme kolekce Kláry Nademlýnské, Timoure et Group, Chatty, Hanu Zárubovou, Denisu Novou nebo Zuzanu Kubíčkovou,“ vyjmenovává ředitelka akce a dodává: „Design se stává nutností a zároveň radostí. Je to součást životního stylu.“

Reklama

Související témata:

Související články

Světové autorky vydělávají víc než dřív

Podle žebříčku serveru Forbes.com udělaly světové ženské autorky letos velký skok v tabulce nejvýdělečnějších autorů světa. Ve sledovaném období od května...

Výběr článků

Načítám