Hlavní obsah

Slavní režiséři De Palma a Malick budou soutěžit v Benátkách

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér Terrence Malick s filmem To The Wonder nebo Brian De Palma a jeho Passion figurují mezi sedmnácti účastníky hlavní soutěže letošního mezinárodního filmového festivalu v Benátkách.

Foto: Redbud pictures

Ben Affleck a Rachel McAdamsová ve filmu To the Wonder

Článek

Příští měsíc budou mít jejich filmy v Benátkách světovou premiéru. Malick obsadil do svého romantického dramatu hvězdy, jako jsou Ben Affleck, Rachel McAdamsová a Rachel Weiszová.

Brian De Palma natáčel s Noomi Rapaceovou, Paulem Andersonem, Dominikem Cooperem a rovněž Rachel McAdamsovou.

Dealer James Franco

Do Itálie dále míří idol dívek James Franco (Zelený sršeň, Jíst, meditovat, milovat, 127 hodin, Spider-Man 3), který si tentokrát zahrál drogového dealera ve snímku Spring Breakers. Vedle něj v něm uvidíme teenagerské hvězdičky Selenu Gomezovou a Vanessu Hudgensovou v rolích holek, které si chtějí užít prázdniny za ukradené peníze.

Také kolega Hudgensové z Muzikálu ze střední školy Zac Efron má jeden film v soutěži - režisér Ramin Bahrani ho obsadil do novinky At Any Price vedle Dennise Quaida a Heather Grahamové.

Japonský režisér Takeshi Kitano přijede soutěžit s filmem Outrage Beyond a Rakušan  Ulrich Seidl, jehož nemilosrdné filmy se i u nás často promítají na festivalech, přiveze Paradise: Love, snímek o afrických prostitutech a jejich evropských zákaznicích.

Porotě bude letos předsedat americký režisér Michael Mann, který má na kontě excelentní Nelítostný souboj s Robertem De Nirem a Alem Pacinem či snímky Miami Vice a Collateral.

Reklama

Výběr článků

Načítám