Hlavní obsah

EXKLUZIVNĚ: Polívka zapojil do natáčení filmu celou rodinu

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeník, František Antonín i největší mazel, dcerka Marjánka, stejně jako jejich máma Marcela. Všichni v klaunském, s pruhovanými ponožkami, nalíčenými tvářemi, obrovskými bagančaty a červenými nosy. Jen táta Bolek v civilu a se zarostlou tváří. Tak to vypadá na farmě Bolka Polívky a kolem ní. Jako součást víkendové akce Starobrno Olšany open, což je tradiční oslava narozenin (letos třiašedesátých) našeho největšího a také zřejmě nejvíce vytíženého klauna a herce totiž v obci u Vyškova vzniká zcela originální projekt.

Polívka zapojil do natáčení rekordního filmu celou rodinu...Video: Miroslav Homola, Právo

 
Článek

„Je to první zcela závislý - na mě - velkofilm, který bude nejrychleji natočený a doufám že získá i řadu dalších prvenství,“ uvedl exkluzivně pro Novinky oslavenec. Ten děj snímku vymyslel a režíruje spolu s trojnásobným nositelem Českého lva za kameru F.A. Brabcem, který je specialistou na nezvyklé projekty.

„Bolek, se kterým jsem na takovém projektu ještě nepracoval, je velmi přísným a precizním režisérem. Je to dobře a výborně se nám spolu dělá,“ uvedl  František Brabec při natáčení jedné ze scén, při které honci skutečně nahánějí „přemnožené“ klauny.

Štáb filmu, který se začal tvořit ve čtvrtek a už v sobotu večer bude mít při Polívkových narozeninách světovou premiéru přímo v Olšanech, tvoří zhruba desítka profesionálů a zbytek jsou postupně přibíraní komparzisté, mezi kterými budou i běžní návštěvníci Farmy jich je díky svéráznému majiteli, valašskému králi vždycky dost.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Manželka Marcela s dětmi

„Bude to místy vlastně i dost smutné. Zvláště ve chvíli, kdy bude honci dohnán a posléze zastřelen „táta“ klaun. Ale zbytek nebudu prozrazovat. Však se brzo dočkáš,“ nechtěl Bolek víc popisovat z děje.

Natáčení nového filmu Bolka PolívkyVideo: Miroslav Homola, Právo

Snímek však nebude žádnou drobností. Jeho konečná délka sice ještě není dána, ale k celovečernímu nebude mít daleko.

Pro Polívkovy děti bylo natáčení přece jen náročné a tak měly v jízdárně, která sloužila i jako šatna a zázemí štábu, místečko, kde si mohly schrupnout. Máma Marcela jim před tím pověděla pohádku.

Reklama

Výběr článků

Načítám