Hlavní obsah

Kvůli masakru v Denveru stáhli film Gangster Squad, bude přetočen

Novinky, Stanislav Dvořák

Americký film Gangster Squad nepůjde v září do kin. Producenti se tak bojí jeho možného přirovnávání k nedávnému masakru v kině na předměstí Denveru, že ho raději předělají a uvedou až příští rok v lednu, oznámil server The Hollywood Reporter.

Foto: Warner Bros.

Scéna z filmu Gangster Squad, který už v původní verzi neuvidíme.

Článek

Studio Warner Bros. oznámilo, že Gangster Squad půjde do kin 11. ledna 2013. Film mapuje úsilí policie vyčistit město Los Angeles od mafie ve čtyřicátých a padesátých letech. A obsahuje velkolepou závěrečnou scénu se střílením v kině, která byla natočena v budově Grauman's Chinese Theater.

Kousek z přestřelky byl i v traileru, který ale mnoho lidí nevidělo a už neuvidí, protože byl stažen už 20. července, poté, co čtyřiadvacetiletý vyšinutý James Holmes postřílel 12 lidí a desítky dalších zranil na premiéře nového Batmana na předměstí Denveru.

Od té doby studio zvažovalo, co s Gangster Squad udělat a nyní to vypadá, že se neodváží dodržet původní premiéru. Snímek režiséra Rubena Fleischera, ve kterém hrají  hollywoodské hvězdy jako Ryan Gosling, Sean Penn a Josh Brolin, bude muset být upraven.

Není to až tak výjimečné, pod vlivem nečekaných událostí v reálném světě se občas filmy mění. Třeba režisérka oscarového hitu Hurt Locker Kathryn Bigelowová musela rychle přepracovat scénář o Usámovi bin Ládinovi. Ve chvíli, kdy o něm zrovna jednala s herci, byl totiž terorista zabit. Film se měl jmenovat Kill Bin Laden, nyní se ale uvádí titul Zero Dark Thirty. Premiéru má v USA letos před Vánocemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám